Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Slavior - Slavior
Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music
Slavior - Slavior
Slavior heeft na het faillissement van hun initiële platenmaatschappij Black Lotus onderdak gevonden bij InsideOut, waar in maart hun debuut-cd zal verschijnen. Na een interview met gitarist Wayne Findlay (o.a. bekend van MSG en Vinnie Moore) was ik benieuwd naar de sound van de band.

Tja, in welke hoek zet je zoiets? Lastig, want zoals Wayne in het interview al aangeeft zit er veel diversiteit in hun muziek. Als ik een voorzetje geef, zou ik zeggen, psychedelische metal, invloeden van Disturbed met een vleug funk à la Living Color en Red Hot Chili Peppers. Een boeiende combinatie, wat het beoordelen van deze cd er niet gemakkelijker op maakt. De stem van Gregg Analla (ex-Tribe of Gypsies) kun je zonder meer als sterk en/maar mysterieus betitelen, zodanig dat een bindend en boeiend element is en blijft door de cd heen. Ook sterk is het drumgeluid van Mark Zonder; zijn Fates Warning achtergrond gaf op voorhand al aan dat hij prominent in beeld zou komen. Gitarist Wayne Findlay komt in de mix iets minder prominent naar voren (helaas); Wayne heeft een duidelijk andere rol binnen Slavior, waar hij toch voornamelijk de zware, logge gitaarpartijen neerlegt als bodem voor Slavior’s songmateriaal, met hier en daar wat spetterend solowerk; hoe anders dan wanneer in dienst van meneer Schenker.

Het songmateriaal zal voor velen wat wennen zijn; je moet er ook wel even voor gaan zitten. Opener Origin was al even te beluisteren in demovorm op de website en de MySpace pagina’s van zowel Wayne als de band; Swept Away zal meer in de smaak vallen van de heavy rock liefhebbers, met een opzwepend ritme en dito gitaarpartij.
Met Altar lijkt Rush even voorbij te komen, om met Another Planet het meest diverse en vette nummer van de cd af te leveren. Persoonlijke favorieten zijn Deeper en Slavior

Een intensieve cd, zonder meer! Ik denk dat Slavior de potentie heeft om een groot publiek te bereiken, en InsideOut zal het niet moeilijk hebben om deze band wereldwijd goed neer te kunnen zetten want in dit genre is deze band van hoge kwaliteit. Nu nog op tour….

Tracklist:
1. Origin
2. Shatter
3. Swept Away
4. Altar
5. Another Planet
6. Deeper
7. Dove
8. Slavior
9. Give It Up
10. Red Road
11. Come Alive

Score: 90 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 15 maart 2007

Koop dit album in

Meer Slavior:

[ Terug naar de Album Reviews ]