Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 30-12-2021.
Kalender
Vandaag jarig:
 • ADM (The Birthday Massacre) - 45
 • Billy Idol (Generation X) - 66
 • Cherie Currie (The Runaways) - 62
 • John Moyer (Disturbed) - 48
 • Mike Stone (Queensrÿche) - 52
 • Richard Barbieri (Porcupine Tree) - 64
 • Roger Glover (Deep Purple) - 76
 • Stephan Lill (Vanden Plas) - 53
 • Zoltán "Piócásember" Király (Akela) - 41

Vandaag overleden:
 • Aleksander "Olass" Mendyk (Acid Drinkers) - 2008
 • Munetaka Higuchi (Loudness) - 2008
 • Scott Smith (Loverboy) - 2000
Review

Pain of Salvation - Scarsick
Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music
Pain of Salvation - Scarsick
Met Scarsick levert deze Zweedse progressieve metalband alweer haar zesde album af. Een flinke portie lef kan deze band in ieder geval niet ontzegd worden. De muziek van Pain of Salvation is nooit makkelijk te behappen geweest, maar met het magistrale BE maakte de band het zichzelf – en de luisteraar – heel erg lastig. Zowel tekstueel als muzikaal gezien kwam alles perfect samen op dat album, dat met recht een stuk muziekhistorie genoemd mag worden. Hoe anders is Scarsick geworden.

Er wordt geopend met het titelnummer, waarbij menig fan zal moeten slikken vanwege de nu metal-invloeden. Samen met het hierop volgende Spitfall vraagt dit nummer het meeste inlevingsvermogen. Na meerdere luisterbeurten vallen de stukken echter op hun plaats, zeker wanneer men de (uitstekende) teksten erbij pakt. Dan pas wordt duidelijk dat de opgekropte frustratie van frontman Daniel Gildenlow op deze twee nummers niet anders qua stijl had kunnen klinken.

Toch is Scarsick zeker geen nieuwe variant op Slipknot geworden. De veelzijdigheid van deze band is namelijk vrijwel ongekend. Zo klinkt het begin van het sarcastische America als een stevigere variant van Red Hot Chili Peppers en is het nummer Disco Queen zelfs een heerlijk ‘fout’ disconummer. Maar ondanks deze ratjetoe van stijlen weet de band wederom te overtuigen als nooit tevoren. Het lijkt wel of Pain of Salvation overal mee kan wegkomen.

Tussen alle experimenteerdrift zou men haast nog vergeten dat in de vorm van Cribcaged en Kingdom of Loss twee kippenvel veroorzakende ballads op het album staan, waarmee de band haast tot tranen weet te ontroeren. Hoewel het geniale BE wat mij betreft nét niet geëvenaard wordt, levert Pain of Salvation met Scarsick wederom een meesterwerk af. Het is een album geworden dat de luisteraar – net als bij BE – ongemakkelijk maakt, maar dat is alleen maar positief. Iedereen die namelijk ook maar één moment stilstaat bij de toestand van de wereld anno 2007, kán zich alleen maar ongemakkelijk voelen.

Tracklist:
1. Scarsick
2. Spitfall
3. Cribcaged
4. America
5. Disco Queen
6. Kingdom Of Loss
7. Mrs. Modern Mother Mary
8. Idiocracy
9. Flame To The Moth
10. Enter Rain

Score: 88 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 21 januari 2007

Meer Pain of Salvation:

Pain of Salvation - Scarsick
Reactie van Corne op 21-01-2007 om 14:55u
Score: 92 / 100

Wederom een fantastisch album van deze mannen. Laten we hopen dat TPE Pt. 2 niet te lang op zich zal laten wachten en minstens net zo goed wordt als alle andere cd's

Pain of Salvation - Scarsick
Reactie van behemoth666 op 21-01-2007 om 18:58u

beetje rare score voor een 'meesterwerk'..

Pain of Salvation - Scarsick
Reactie van karel op 22-01-2007 om 00:23u
Score: 70 / 100

Ik vind dit album voor PoS' doen helaas 'middelmatig'. Veel meer herhalingen en eentonigheid, en zelfs een nummer wat écht nergens heen gaat: Mrs. Modern Mother Mary. Veel 'nét niet' gevallen, zoals de solo in Kingdom of Loss (als die sound nou net wat meer gain had gehad..). Jammer.

Pain of Salvation - Scarsick
Reactie van Darth Haven op 22-01-2007 om 10:21u
Score: 95 / 100

Het wachten voor TPE PT2 is eindelijk voorbij. dit IS TPE2! door dit feit komen er nog 5 puntjes bij ;) Wat een ongelofelijk plaat dit. Ze zijn van alle markten thuis. Ik kan niet wachten tot ze dit live gaan spelen!

Pain of Salvation - Scarsick
Reactie van Ronald op 22-01-2007 om 11:38u
Score: 95 / 100

Werkelijk geweldige plaat, was even schriken na de eerste keer draaien, maar hij groeit elke keer als je hem weer draait. Alles valt vanzelf op zn plek en de teksten zijn zoals gewoonlijk meesterlijk. Hopen dat het mensen is tot nadenken zet over in wat voor tijd we leven.

Pain of Salvation - Scarsick
Reactie van Skilgannon op 01-02-2007 om 19:25u
Score: 97 / 100

Moet het nog gezegd worden dat dit weerom een schitterend album is. Alle frustraties van Mr Gildenlöw vallen op zijn plaats. De Be's en Do's die in de wereld zo vanzelfsprekend geworden zijn worden zomaar even allemaal op 1 plaat gezet en van de kaart geveegd. De luisteraar wordt er als het ware ingezogen. Zeker na meerdere beluisterbeurten. Van het ingetogene en zeer herkenbare Kingdom of Loss tot het eigenlijk zeer foute Disco Queen, alle nummers bevatten min of meer dezelfde boodschap.

Pain of Salvation - Scarsick
Reactie van Reindt op 25-02-2007 om 14:40u
Score: 95 / 100

Whoooo, wat was dat inderdaad schrikken, maar dat had ik met BE ook, dus even op je tanden bijten en je weet dat het weer goed komt.. dit is gewoonweg geweldig, inderdaad Disco Queen doet de eerste paar keer je tenen krullen maar is na enige tijd stug doorbijten een geweldig nummer, de hele CD is weer van uitzonderlijke klasse alhoewel ik hier en daar het drumwerk wat ver weg gemixed vindt... maar volgende week 4 mrt ga ik ze weer zien en ga daar ongetwijveld weer enorm van genieten.

Pain of Salvation - Scarsick
Reactie van Marco op 27-12-2011 om 20:00u
Score: 98 / 100

MEESTERWERK

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.