Pit
Enquête

Welke gemaskerde of geschminkte artiest ziet er het gaafst uit?

Alice Cooper
Behemoth
Buckethead
Carach Angren
Cradle Of Filth
Dimmu Borgir
Ghost
Gwar
Heilung
Hell
Immortal
Imperial Triumphant
King Diamond
Kiss
Lordi
Mayhem
Mgła
Mortiis
Mudvayne
Mushroomhead
Powerwolf
Satyricon
Slipknot
Turisas
een andere uitgedoste act, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 februari:
 • Bullet For My Valentine, Jinjer en Atreyu
 • Life Of Agony en Prong
 • 2 februari:
 • An Evening With Knives en Der Mancha Red
 • For I Am King en Another Now
 • 3 februari:
 • Faceless Entity en Morvigor
 • For I Am King
 • Grind Over Den Haag
 • Harakiri For The Sky, Schammasch en Groza
 • Undawn, Grown Cold en Reality Spill
 • Wormrot en Cnnctn Lst
 • 4 februari:
 • Drachten Deathfest
  met o.a. Pestlence, Cancer, Master en Wormrot
 • Dying Fetus, Nasty, Frozen Soul en Cabal
 • Harakiri For The Sky, Gaerea en Schammasch
 • Scumbash
 • 5 februari:
 • For I Am King, Another Now en Reformist
 • Kataklysm, Soilwork en Wilderun 
 • Leprous, Monuments en Kalandra
 • Slapshot, Death Before Dishoner, Risk en American War Machine
  1 maart:
 • Brutus, Psychonaut en Doodseskader
 • Electric Callboy
Kalender
Vandaag jarig:
 • Marco Kautonen (Sethian) - 46
 • Oliver Grbavac (Fleshcrawl) - 41
 • Ron Welty (The Offspring) - 52
 • Urs Fischer (Felony) - 49

Vandaag overleden:
 • Jon Zazula (Megaforce Records) - 2022
Review

Pantera - The Great Southern Trendkill
Jaar van release: 1996
Label: Elektra Records
Pantera - The Great Southern Trendkill
Ikzelf ken nog niet heel veel van Pantera, het is een van die vele gaten in m'n metalkennis die ik nu probeer op te vullen, en kocht me dit plaatje. Vergelijkingen met hun andere albums kan ik niet echt maken, want buiten een paar losse nummers ken ik ze niet, maar één ding weet ik wel, dit is een lekkere schijf.

Het eerste nummer, tevens de titeltrack, begint snoeihard, zware zang, vette gitaarroff en overdonderende ritmes knallen door de speaker. Zeer leuk is de plotse melodieuze inval en einde van dit liedje.

Hierna volgt "War Nerve", wat een heerlijke song is met vet gitaarwerk, stevige drums, afwisselende dynamiek en opnieuw een sterke Anselmo, zijn gal spuwend over deze wereld ("truly, fuck the world, for all its worth, every inch of planet")...deze lyrics zeggen genoeg meen ik.

Wat me na twee nummers al opvalt is dat een nieuwe band zoals Slipknot op sommige momenten wel goed naar Pantera heeft geluisterd. Met name de strofes en middenstukken van deze "War Nerve" doen wel eens denken aan Slipknot, of beter gezegd natuurlijk, Slipknot doet me denken aan deze songs. Ere wie ere toekomt.

Ook "Drag the waters" gaat op hetzelfde stramien verder, strakke drums, vette riffs afgewisseld met melodieuze stukjes, harde bass en de zware stem van Phil Anselmo. Wat niet wil zeggen dat het saai wordt, want daarvoor speelt Pantera teveel met dynamiek en zijn de songs sterk genoeg zodat ze stuk voor stuk een eigen karakter bevatten.

Andere uitschieters zijn voor mij "13 steps to nowhere" dat met een schitternde drum-intro gezegnd is en ook Darrell's riffs mogen er zijn in deze stevige en ritmisch sublieme kraker. Ook de "suicide notes" (parts one and two) zijn lekker,, het eerste deel een zachte en gevoelige ballad als je wil, terwijl deel twee een zware en bij momenten zeer snelle monstersong is, met een Anselmo die volgens mij een galblaas ter grootte van zijn hoofd moet hebben, want zo kwistig spuwt hij het op alles en nog wat.

Dit zijn m'n persoonlijke favorieten, maar het album bevat feitelijk niet echt slechte songs. Volgens mij kan elke fan van moderne en heavy metal hier iets mee aanvangen.

Score: 85 / 100

Reviewer: Triad
Toegevoegd: 26 maart 2002

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van MrBlond op 18-07-2002 om 17:15u
Score: 85 / 100

Ha die Triad! Pantera is natuurlijk een geweldige band waar Slipknot zo'n beetje alles van afgekeken heeft behalve de maskers (die zijn van Kiss). Niet dat ik Slipknot slecht vind, integendeel, maar dat bewijst juist dat er meer van dit soort metalbands nodig zijn anno miserabele nu. Triad, je was nog niet bekend met hun repertoire dus dan geef ik je bij deze wat tips: De albums "Vulgar Display Of Power" (uit 1992) en "Far Beyond Driven" (uit 1994) zijn beiden absolute metalklassiekers die je niet mag missen!! Verder zijn "Cowboys From Hell" (uit 1990), het live-album "Official Live" (1997) en "Reinventing The Steel" (uit 2000) net zo goed als dit album. Alles van voor "Cowboys From Hell", daar moet je met een enorme grote boog omheen. Veel plezier!!

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van Een_Metalfan op 23-12-2003 om 19:55u

Pantera heerst Slipknot eruit, hoewel Slipknot ook wel goed is. Een andere Pantera aanrader: de live cd Official Live 101 Proof

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van Een_Metalfan op 09-01-2004 om 21:54u

Pantera kicks fucking ass! Kijk maar is naar een van hun home video's. Het is alleen jammer dat hun toekomst tegenwoordig onzeker is.

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van 'bones' op 25-11-2004 om 17:01u
Score: 20 / 100

Pantera het suffige glambandje out de jaren 80 die graag mee wilden doen met bands als motley crue bleek op het eerste oog weinig talent te hebben. totdat op een zekere dag ene philip anselmo zijn intrede deed, van glam gingen ze naar powermetal wat een paar aardige nummers opleverde. En toen was daar op eens in 1990 'COWBOYS FROM HELL' geweldige plaat met pure speed/thrash riffs en anselmo die vocaal een kruising leek te zijn van tom araya en rob halford hakte er lustig op los! alles wat na 'far beyond driven' is heftig bekritiseerd, voor mij blijft pantera de band die metal weer interessant maakte in de jaren '90!!!

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van 'bone' op 23-12-2004 om 15:48u

R.I.P. dimebag..................................

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van Metalhead op 08-07-2005 om 18:21u
Score: 90 / 100

In mijn opinie toch nog hun 3e beste na Vulgar en Cowboys, Floods, 10's en Suicide Note Pt. 1 practige rustigere nummers en behalve de 2 laatste tracks die wat matig zijn vind ik het een zeer stevige CD.

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van Een Metalfan op 01-08-2005 om 17:24u
Score: 75 / 100

Ik heb dit album geleent van een vriend van mij. Ik zelf was bekent met hem eerdere werk van Cowboys From Hell tot aan Far Beyond Driven. Toen ik dit nummer voor het eerst in mijn Cd player deed en op play drukte was ik gelijk door het eerste nummer weggeblazen. Wat een begin van een album! Op dit Pantera album staan een paar sterke nummers. Mijn persoonlijke Favoriet is toch Floods. Met een geweldige solo van Dime! Geen slecht album maar het is niet mijn favoriete Pantera album. Dat is toch nog altijd Cowboys From Hell. En daarna Vulgar Display Of Power. Maar dit is zonder meer een lekkere Pantera plaat. En hier is een tip voor de Panterafans je moet de homevideos een keer gezien hebben. Het is een zeer vermakkelijk iets zeker om samen met je vrienden te kijken en het gezelschap van een paar biertjes. Dime RIP...

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 11:03u
Score: 75 / 100

1van de mindere albums toch wel van pantera cowboys en vulgar zyn gwn hun beste albums

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van Matthijs op 18-12-2007 om 19:28u
Score: 99 / 100

Het nummer Great Southern Trendkill vertaald alles waar ik hekel aan heb. Ik kan me zo goed vinden in dat nummer.

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van Bastiaan op 09-12-2008 om 17:00u
Score: 90 / 100

Fucking Beste Pantera Plaat! Cowboys From Hell verbleekt hier bij!

Pantera - The Great Southern Trendkill
Reactie van Erwin op 30-03-2009 om 20:27u
Score: 90 / 100

Het is en blijft gewoon een van de beste metalbands all-time! Elk album vanaf Cowboys is gewoon kwaliteit!


R.I.P.

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.