Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chad Fisher (Armory) - 38
 • Eddie Van Halen (Van Halen)† - 67
 • Leszek "Les L. Kaos" Dziegielewski (Behemoth) - 52
 • Matthew Heafy (Trivium) - 36
 • Pablo González Sarre (Elfonía) - 45
 • Tom Keifer (Cinderella) - 61
 • Willie Adler (Lamb Of God) - 46
 • Wouter Huitema (Devious) - 39
Review

Iperyt - Particular Hatred
Jaar van release: 2005
Label: Agonia Records
Iperyt - Particular Hatred
U, waarde lezer, kent ongetwijfeld de film “Blade”. De eerste versie, welteverstaan, waarin we voor het eerst kennis maken met de vampiers en hun vijand Daywalker. En de vampierendisco. Dat shot weet u zich vast ook nog wel voor de geest te halen: de op harde techno trancende vampiers, onder de opengedraaide kranen bloed aan het plafond.

Het plafond van onderen is een vloed van boven. Op die vloer staat de band Iperyt aan de ene kant, een hoop mensen aan de andere kant. En al die mensen worden genadeloos doorzeefd met kogels. Hun bloed vult de kraanreservoirs, en de vampiers maar feesten, daar onder. Muziek en voedsel in 1 klap. Volgt u het nog?

Iperyt is een verse band van Poolse bodem met genocidegneigingen. Oorlog, wapens, geweld en bloed zijn de potentieverhogers in dit slachterskamp. En net als kogels is de band vliegensvlug. In 2005 uit de grond gestampt, en eind 2005 is de EP “Particular Hatred” daar. En ook de full-length is alweer bijna onder het volk.
“Particular Hatred” telt vier nummertjes. Vier nummers vol keihard beukend, machinaal geweld. Geen genade, geen compromissen, geen innovatieve aanpak, maar rammen met die hap. En niet te zuinig.

Eigenlijk is Iperyt 1 grote, vormloze bak teringherrie. Het geluid is net een kogelregen met gekrijs en gebrul tussen de munitie door. Gitaren en bas rammen blindelings aan 1 snoeihard stuk door, fanatiek bijgestaan door drumvoorstellende samples. Techno as hell. Met voor het nummer “A.V.M.D.” een kerk- voorstellende intro met vervolgens kerkoverhoopschietend gedreun er achter aan.
Extreem is "Particular Hatred" zonder meer, daar gaan we niet over twisten. Echter ben ik weinig gecharmeerd van dit soort simpele, ondoordachte extremiteiten die als technodeath door het leven donderen. Ongevarieërd, ongemoeid, ongeïnspireerd en tamelijk leeg. Wat dat betreft bereikt een hamer op een toch al zere slaap ongeveer hetzelfde effect. No thanx, dus.

En laat die full-length ook maar zitten.

Tracklist:
1. The Black Emperor
2. A.V.M.D.
3. Particular Hatred
4. Experimentum Crusis

Score: 45 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 22 mei 2006

Meer Iperyt:

Iperyt - Particular Hatred
Reactie van torre op 25-05-2006 om 09:13u

beetje raar dat je ineens switched van positief naar negatief en dat nog wel op het allerlaatste moment van het stuk

Iperyt - Particular Hatred
Reactie van Shannen op 10-02-2012 om 15:29u
Score: 100 / 100

Iperyt is my Favorite Band!!!(L)

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.