Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Iperyt - No State Of Grace
Jaar van release: 2011
Label: eigen beheer
Iperyt - No State Of Grace
Na het verpletterende debuut Totalitarian Love Pulse hebben de Poolse beukers van Iperyt zich weer teruggetrokken in hun schulp of nevenactiviteiten. De stilte hield ruim drie jaar stand, daar de band nauwelijks contact met de buitenwereld had. De bom ontploft pas begin dit voorjaar, als No State Of Grace, het tweede wapenfeit van de haatzaaiers, ineens de wijde wereld in stormt.

Nog altijd stoelen de nummers van Iperyt op pure woede. Rancuneuze teksten, harde geluiden en weinig gezellige samples domineren de plaat. De koers die op het vorige album is ingezet, wordt voortgezet en uitgewerkt. Wederom worden black en death metal gecombineerd met de zogeheten ‘terrorcore’, een term die Iperyt aan snoeiharde, industriële oorlogsgeluiden van techno heeft gegeven. Snelheid en agressie voeren de boventoon, No State Of Grace is geen cd voor tere zielen.

Toch zijn er ook duidelijke verschillen met de voorganger. No State Of Grace heft iets meer structuur dan Totalitarian Love Pulse en is qua geluid wat minder rauw. Dat zou kunnen komen door een geringer gebruik van black metal, de nieuwe nummers gaan meer richting industrial. De chaos van het debuut heeft deels plaats gemaakt voor stampende ritmes. Het klinkt allemaal wat gelikter, wat vlotter, maar nog altijd genadeloos en kil.

Tracklist:
1. No State Of Grace
2. Scars Are Sexy
3. A Pocket Size Of Armageddon
4. Antihuman Hate Generator
5. Blades Of Malice & Scorn
6. The Antithesis
7. Keep Your Eyes Closed
8. Into The Mouth Of Madness
9. Nuclear Mornings
10. The Player
11. In Morbid Rapture

Score: 88 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 27 mei 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 27-05-2011 om 17:09u

Polskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rulesssssssssssssssssssssss