Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-12-2019

Abigor - Satanized
Jaar van release: 2001
Label: Napalm Records
Abigor - Satanized
Abigor is een band die altijd doen wat ze goeddunkt, zonder het volgen van een of andere trend. Welnu dit resulteerde in Satanized. Een reisje door de ruimte in een zwartgeblakerde raket en Peter K. is stuurman.

Het begin is effe wennen, maar als je aan de koers van deze raket gewend bent, is er geen houden aan. En dan begint de reis dwars door de hel.
Wat een geweld aan riffs, gekrijs en zo hier en daar een warm toetsendekentje (het is koud daar!). Een machtig en vreemd mengsel van Apokalypse, Supreme Immortal Art en Opus IV dat je tot op het bot raakt. Wat een Black Metal is dit.

Ik weet dat velen zich druk maken om het geluid. Maar wat een onzin is dat. Productie helpt vaker cd's om zeep dan dat bands er iets mee opschieten. En zeker de ijskoude Black van Abigor is gebaat bij een ijzige, scherpe en gruizige productie en niet bij een Abyss geluid.
Wederom een band met ballen en gevoel in de donder. Dit is Black Metal met een B, zo moet dat godverdomme!

Score: 90 / 100

Reviewer: Jeffrey vd K.
Toegevoegd: 9 maart 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Abigor - Satanized
Reactie van Een_Metalfan op 29-10-2002 om 21:49u
Score: 80 / 100

Abigor heerscht! Een mooi staaltje Black Fucking Metal!

Abigor - Satanized
Reactie van Een_Metalfan op 11-06-2003 om 20:24u
Score: 100 / 100

Ik had Satanized al geruime tijd op mp3 en heb er nooit echt veel aan gevonden. Laatst weer eens geluisterd en man, man, man, wat heb ik deze plaat onderschat! Ik ben meteen naar de winkel gerend en heb hem sinds een week of twee op schijf. Wat een CD! BLACK FUCKING METAL!

Abigor - Satanized
Reactie van Wolfgard op 02-08-2003 om 19:38u
Score: 90 / 100

Heb em al ff op mp3...maar ik wil em denk ik toch nog wel gaan kopen... echt supersterke black metal met een lekker snerpende en chaotische sfeer...zo hoor ik dat graag... HAIL THE HOUNDS OF HELL!! HAIL ABIGOR!

Abigor - Satanized
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 11:44u
Score: 75 / 100

deze cd is totaa nie zo goed dit is 1van de slechtste bm cds dat ik ooit heb gekocht

Abigor - Satanized
Reactie van Jeroen op 16-11-2006 om 20:45u
Score: 80 / 100

dus 75 punten geef jij aan een slechte cd.. pff waar ligt je maximum, op 200?

Abigor - Satanized
Reactie van youri op 15-09-2010 om 19:03u

misschien vind hij de rest wel een 8,5 waard ofzo haha

Abigor - Satanized
Reactie van Jeroen op 06-06-2015 om 20:35u
Score: 95 / 100

Dit vind ik hun beste album. Elk nummer is goed en de cd blijft boeien, ondanks het psychopatische stem- en gitaargeluid. Alleen Galaxies and Eons decline en The Redeemer's Return zijn misschien wat minder. De albums Nachthymnen en Opus IV waren ook OK, maar bij die hou ik het telkens maar een paar nummers vol.