Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Abigor - Supreme Immortal Art
Jaar van release: 1998
Label: Napalm Records
Abigor - Supreme Immortal Art
De uit Oostenrijk afkomstige blackmetal band Abigor timmert al weer een paar jaartjes aan de weg, en heeft in die tijd een aantal goede platen afgeleverd. 'Supreme immortal art' is één van hun meesterwerkjes, en staat vol met melodieuze, bombastische en zeer onheilspellende black metal.

Na elke nieuwe luisterbeurt ontdek je wel weer nieuwe elementen in de uiterst gecompliceerde composities. Zo op het eerste gehoor klinkt het allemaal erg chaotisch, maar schijn bedriegt. Na een luisterbeurt of 5, 6 vallen alle elementen op hun plaats en toont de muziek haar ware (met hoorntjes getooide) gezicht.

In de nummers hoor je zo nu en dan verontrustende geluidseffecten, wapengekletter en ijzingwekkende kreten. Onheilspellende koortjes, griezelige orgeltjes en demonische zang zijn op een geniale manier met elkaar verweven. Sommige lieden vinden de geluidskwaliteit niet om over naar huis te schrijven, maar volgens mijn bescheiden mening draagt dat juist bij aan de sfeer. En dat is er een van dood, waanzin, verderf, smeulende hellekrochten en meer van dat soort plezierige visioenen...
Als dat soort beelden je aanspreken zou ik 'Supreme immortal art' zeker eens gaan beluisteren.....

Score: 90 / 100

Reviewer: Necrolord
Toegevoegd: 29 november 2001

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Abigor - Supreme Immortal Art
Reactie van Wit op 30-11-2001 om 11:13u
Score: 60 / 100

Ik vond inderdaad de geluidskwaliteit tegenvallen. Daarom vind ik Nachthymnen (From the Twilight Kingdom) ook beter. Die cd heeft bij mij veel meer indruk gemaakt. De nummers daarop vind ik gewoon veel mooier. C Y.

Abigor - Supreme Immortal Art
Reactie van Wolfgard op 16-08-2003 om 10:04u
Score: 90 / 100

Een geweldig complex album.... waar de rauwe lelijkheid vanaf druipt...maar onder die rauwheid ligt verbazingwekkende complexiteit met melodieen , onaardse structuren en smerige zang... de productie mag dan wat achterblijven... het past op zich bij de sfeer van dit album....prima cd...