Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Satyrian - Eternitas
Jaar van release: 2006
Label: Lion Music
Satyrian - Eternitas
‘Eternitas’ is de titel van de eerste plaat van het internationale gezelschap Satyrian, dat in het verleden onder de naam Danse Macabre al twee full-lengths uitbracht.

Wat direct opvalt zijn de twee vrouwelijke stemmen. Judith Stüber en Kemi Vita, die sommigen zullen kennen van The Dreamside, vormen het gezicht van Satyrian. Ze worden bijgestaan door hun mannelijke collega Roman Schönsee (eveneens zanger in The Dreamside), die soms grunt, maar ook regelmatig zijn donkere, doch cleane zang gebruikt. Dit drietal zorgt voor een veelzijdig geluid zonder dat het een rommeltje wordt. Daar is de productie trouwens ook veel te professioneel voor.

De zang is niet het enige dat zorgt voor afwisseling. Eigenlijk is dit gehele album een aaneenrijging van verschillende muziekstromingen. Zo is gothic-metal goed vertegenwoordigt, bijvoorbeeld door de nummers ‘Eternitas’ en ‘Invictus’. Twee zangeressen en een zanger die prominent aanwezig zijn, orkestrale stukken, keyboard- én pianopartijen, en goed verzorgd gitaarwerk dat zo nu en dan ook heavy metal-invloeden laat horen, het is allemaal op dit debuut terug te vinden. Maar wat te denken van het folk-achtige ‘The Bride Of Death’ of de afsluitende ballad ‘Evigkeit’? Satyrian laat verschillende kanten van zich horen en dat maakt ‘Eternitas’ tot een zeer aangenaam plaatje.

Ook al is dit het eerste werk onder de nieuwe naam, het is duidelijk merkbaar dat de muzikanten geen groentjes meer zijn. ‘Eternitas’ is een cd die ik nog vaak zal draaien, zoveel is zeker.

Tracklist:
1. Eternitas
2. Invictus
3. Feel The Rush
4. My Legacy
5. The Dark Gift
6. Sacred Lies
7. The Bridge Of Death
8. Fall From Grace
9. No Tears, No Embrace
10. The Haunted Lovers
11. This Dream
12. Ewigkeit

Score: 83 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 23 maart 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Tom op 09-01-2007 om 15:19u

Satyrian is een rip-off van het vroegere Danse Macabre. De naam DM is door Jan onrechtmatig gestolen van stichtend DM-lid Gunther Theys. Boycot diefstal, boycot Satyrian.

Reactie van Edwin op 10-02-2007 om 13:19u

Er zijn inderdaad (zware) problemen geweest tussen Gunther en Jan over het gebruik van de naam Danse Macabre, maar deze plaat wordt niet uitgebracht onder de naam DM. Zie dan ook niet in waarom deze plaat moet geboycot worden.