Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Theatre Of Tragedy - Storm
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Theatre Of Tragedy - Storm
Theatre Of Tragedy, zo’n beetje de grondleggers van de gothic-metal zoals we die nu kennen, is de laatste jaren aardig achterop geraakt. Bands als Tristania, Leaves’ Eyes, Lacuna Coil en niet te vergeten een aantal Nederlandse gezelschappen zijn de Noren inmiddels qua populariteit voorbijgestoken. Dat zangeres en boegbeeld Liv Kristine (nu Leaves' Eyes) in 2003 haar biezen pakte is daar onder andere de oorzaak van. Dat het zestal de laatste paar albums een beduidend andere koers vaart dan in de begin jaren speelt eveneens mee.

Op ‘Assembly’ en ‘Musique’ was plots een ander Theatre Of Tragedy te horen. Ten opzichte van de klassiekers ‘Theatre Of Tragedy’ en ‘Velvet Darkness They Fear’, allebei typische gothic-metalplaten, kwam men nu met elektro-, pop- en zelfs industrialinvloeden op de proppen. Wie hoopte dat op het zesde album ‘Storm’ terug wordt gegrepen naar de stijl uit Theatre Of Tragedy’s hoogtijdagen moet ik teleurstellen. ‘Storm’ bevat ook weer de nodige elektro- en popelementen, maar gelukkig zijn de gitaren niet helemaal naar het verdomhoekje verwezen.

Als opvolgster van Liv is voormalig The Crest-zangeres Nell Siglund aangetrokken. Haar stemgeluid doet denken aan dat van… Liv zelf! Siglund beschikt eveneens over een zachte, lieve, pop-achtige stem en haar prestaties op ‘Storm’ laten eigenlijk weinig te wensen over. Dankzij haar inbreng zijn nummers als ‘Begin & End’, ‘Voices’ en vooral het titelnummer na een enkele luisterbeurt niet meer uit je hoofd te krijgen. De ietwat aparte zang (je kan het bijna fluisteren noemen) van haar mannelijke collega Raymond Rohonyi is er een waar je van moet houden.

Hoewel ik begrijp dat Theatre Of Tragedy niet stil wil blijven staan, prefereer ik persoonlijk de sound van mid jaren negentig, toen de gitaren en piano een veel belangrijkere rol speelden, grunts te horen waren en het geheel een stuk donkerder klonk. Toch kan ik er niet onderuit dat ‘Storm’ zeker een aantal zeer aardige nummers bevat en dankzij de nieuwe zangeres wel degelijk de moeite waard is.

Tracklist:
1. Storm
2. Silence
3. Ashes And Dreams
4. Voices
5. Fade
6. Begin & End
7. Senseless
8. Exile
9. Disintegration
10. Debris

Score: 76 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 18 maart 2006

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.