Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Theatre Of Tragedy, Entwine en Ram-Zet
Op 8 mei 2002 in Biebob, Vosselaar
Een review door Jaymz
8 mei was ik dus in de Biebob in Vosselaar om naar Theater Of Tragedy te gaan kijken, ik kende weinig van de band, en wat ik kende was voornamelijk oud werk, was dus meer een concert op de gok. Toen we daar aankwamen was het al duidelijk dat het niet zo druk zou worden, je kon je nog makkelijk bewegen, en wat belangrijker is: het bier was makkelijk aan te voeren.

Rond 19.30 begon Ram-Zet, watvoor stijl ze precies speelden kon ik niet echt vaststellen, maar het was wel rustig. Alleen vond ik dat de nummers nogal oppervlakkig klinken. De band bestond uit een zanger en een zangeres, maar deze zongen (krijsten) allebei precies hetzelfde, je moest soms dus gewoon even kijken wie er nu aan het zingen was. Alleen vond ik het wel leuk dat er een violiste bijzat, die er trouwens ook niet bepaald slecht uitzag.

Hierna speelde Entwine, de band deed me een beetje denken aan Him. Maar ook deze band interesseerde me niet lang. Wat me dan weer wel opviel was dat de toetseniste wel lekker geil danste in haar leren pakje :p. Na enkele nummers te hebben gehoord zijn we naar de vlakbij gelegen metal speciaalzaak gegaan om hier nog iets goed te kunnen bemachtigen.

Toen we terugkwamen waren we precies op tijd voor Theater Of Tragedy. Maar wat meteen opviel was dat ze voornamelijk nummers van de laatste albums speelden. Het leek daar verdomme soms wel net zo’n discotheek, maar het grootste deel van het publiek leek het wel heel erg leuk te vinden. Er werden wel enkele oude nummers gespeeld, maar deze waren helaas niet echt metal getint, voornamelijk rustige nummers. Deze nummers waren dan wel weer het hoogtepunt van hun optreden want hierna gingen ze weer verder met hun nieuwer Darkwave achtige werk. Ik hoopte nog op wat lekker gitaarwerk, maar dat was helaas ver te zoeken.

Jammer dat een band die zo lekker is begonnen met gothic metal achtige muziek deze weg in in geslagen. Maar dat kan natuurlijk ook komen omdat darkwave gewoon niet mijn smaak is.

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 14-05-2002 om 13:00u


Ram-Zet oppervlakkig? Was er helaas niet bij, maar op het allernieuwste, en geweldige, album 'Escape' klinkt de band alles behalve oppervlakkig. Superieure band!

Reactie van Een_Metalfan op 14-05-2002 om 13:27u


ja, voor mij klonk het oppervlakkig ja.... sorry... kan dr ook niet aan doen... is ook niet echt mn smaak

Reactie van MetalfanBlackness op 14-05-2002 om 13:32u


Ik was er ook bij, maar ik ben het er niet mee eens dat ram-zet heel slecht was ik vond ze juist heel goed en heel aardig, want ik heb met nog een paar andere de bandleden gesproken en die waren heel aardig...

Reactie van Een_Metalfan op 14-05-2002 om 13:56u


T was gewoon een zwaar KUT-concert

Reactie van Jaymz op 15-05-2002 om 01:42u


juist! twas gewoon bagger...

Reactie van Een_Metalfan op 15-05-2002 om 06:57u


Ook nog naar iets anders gekeken als de fijne dames? Blijkbaar niet, zucht...

Reactie van Jaymz op 15-05-2002 om 07:47u


je moet alles niet zo serieus nemen joh..... als de band bagger speelde mag ik de review toch nogwel een beetje aanlokkelijk maken