Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Sencirow - Perception Of Fear
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records

Sencirow - Perception Of Fear

Je hebt wel eens van die albums waarvan je gewoon na het intro al kan raden hoe ze aflopen. Perception of Fear is echter een album dat alle clichés tevoorschijn haalt, maar hierbij weldegelijk een eigen sound creëert. Mooi Duits is bijna nooit lelijk, dat wordt met dit album weer eens bewezen

We hebben het typische power metal introotje (mooie baslijnen overigens), de non-stop doorratelende basdrums en de typische Duitse riffs in de stijl van bands als Blind Guardian en Gamma Ray. Een punt wat de band echter onderscheid van vele andere klonen is de uitstekende, krachtige zang van Daniel Seifert die de vele, valse speenvarkenimitatoren direct naar huis stuurt. Nummers als Connection Of Evil en Secret Thoughts klinken precies zoals de Duitse power/speed hoort te klinken: melodieus doch heftig. En Sencirow houdt van heftig spelen, getuige het feit dat er op het hele album geen ballad te vinden is en het gas slechts enkele seconden wordt losgelaten.

De productie is uitstekend en laat ieder instrument goed tot zijn recht komen. Als ik daarbij ook nog eens de uitstekende gitaarsolo’s optel kom ik tot een uitstekend cijfer. Liefhebbers van bands als Black Abyss en het (Griekse, maar vergelijkbare) Casus Belli in het bijzonder, maar ook de fans van hardere power metal in het algemeen, zullen geen miskoop doen bij de aanschaf van dit album.

Tracklist:
1. Intro
2. Burn It Down
3. Connection Of Evil
4. Fear
5. Incidious Dimensions
6. Keeper of Souls
7. Wargames
8. Secret Thoughts
9. The Storm
10. Dreamspace

Score: 85 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 9 februari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]