Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Mistress - Mistress (re-release)
Jaar van release: 2002
Label: Earache Records
Mistress - Mistress (re-release)
Ja, 2005 is een jaar dat Mistress nooit zal vergeten. Na een succesrijke Britse tour werden ze ingelijfd door Earache Records en brachten ze samen de vermakelijke ouderwetse maar toch experimentele grindcoreplaat ‘In Disgust We Trust’ op de markt. In het contract stond ook dat het debuut ‘Mistress’en opvolger ‘II: The Chronovisor’, beiden origineel uitgebracht op Rage of Achilles, in verbeterde versie nogmaals op de mensheid zou worden losgelaten.

‘Mistress’ is een vermakelijke brok muziek die echter niet volledig met de huidige koers van de band kan worden vergeleken. Naast pure oldschoolgrincore als ‘God Of Rock’ en enkele crustuitspattingen horen we vooral een sludgecoremachine die naar mate het schijfje het einde nadert steeds trager begint vooruit te spartelen en tot einde komt in het tien minuten durende martelgang ‘Lord Worm’.

In zijn totaalbeeld is dit album het minste van de drie full length attacks van de heren maar de geboden trip is toch nog interessanter als de grauwe middenmoot. De twijfelaar wordt over de streep getrokken me twee interessante interpretaties. Mistress vuile verkrachte versie van ’Whiplash’ zal James Hetfield doen walgen en zanger Dave Cunt kruipt tijdens ‘Earth Died Screaming’ in de huid van niemand minder dan het genie Tom Waits. Dat is eens iets anders als Slayer coveren!

Tracklist:
1.Bludgeon
2. God of Rock
3. Goatboy
4. Necronaut
5. Stuntcock
6. 5th in Line
7. D.V.D.A
8. Rebecca
9. Lord Worm
10. Whiplash (bonustrack)
11. Earth Died Screaming (bonustrack)

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 30 oktober 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]