Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Stormwarrior - Northern Rage
Jaar van release: 2004
Label: Remedy Records
Stormwarrior - Northern Rage
Er waren eens vier jongens. Deze jonge Duitsers hadden een sterke voorkeur voor de wat extremere uitwassen van de heavy metal zoals we die kennen uit de jaren zeventig. Dat resulteerde in een eigen bandje dat onder verschillende namen heftige thrashy speed metal voortbrachten. Een identiteit werd gevonden en in 1985 was het debuutalbum een feit. Walls Of Jericho werd gekenmerkt door ijzingwekkend hoge cleane zang en snelle muziek met melodieuze solo's en refreinen. Het statement 'Heavy Metal is the Law' is inmiddels tot strijdkreet verworden. Enkele jaren later zou de band uitwijk nemen naar een nog melodieuzere richting, maar dat is een ander verhaal...

15 jaar later.

Er waren eens vier jongens. Deze jonge Duitsers waren zo dol op een specifiek album uit de metalhistorie dat ze hun hele band eraan wijdden. Toen een felbegeerde platendeal binnengehaald was werd niemand minder dan de zanger/gitarist van datzelfde historieke album ingehuurd als producer. Dat het eindproduct, het titelloze debuutalbum, niet meteen aansloeg was vooral te wijten aan het ontbreken van samenhang. De nummers kabbelden wat voort en nergens werd de kwaliteit van het grote voorbeeld ècht gehaald. Maar dat is een andere review...

Nu.

Stormwarrior's tweede album 'Northern Rage' is in dat opzicht een gigantische stap voorwaarts. De songs zijn herkenbaarder, aanstekelijker en veel samenhangender geworden. Een ouderwets barbarenfeest voor fans van de oude Helloween en powermetalfans in het algemeen. Nog steeds hebben de cliché's de overhand, oud Engelse teksten over vikingen zijn geen uitzondering, maar alles is zo toegepast dat je je er nooit aan gaat ergeren.

Kai Hansen is wederom van de partij en nam naast de mix weer een aantal zang- en gitaarpartijen voor zijn rekening. Lars Ramcke doet echter niet voor hem onder, soms is het moeilijk te zeggen wie er op dat moment voor de microfoon staat. Nodeloos om te zeggen dat je geen ballades tegen zal komen. Twinsolo's daarentegen wel, evenals genoeg andere speelse passages die het luisteren interessant houden. Excuseert u mij nu, ik moet nog een Christenhoer te grazen nemen.

Tracklist:
1. And The Northewinde Bloweth
2. Heroic Deathe
3. Valhalla
4. Thy Laste Fyre
5. Welcome Thy Rite
6. Ódinn's Warriors
7. Bloode Eagle
8. Sigrblót
9. To Foreign Shores
10. Lindisfarne

Score: 84 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 19 september 2004

Stormwarrior - Northern Rage
Reactie van Kiske op 20-09-2004 om 21:03u

Idd een super goede band. Als je Walls of Jericho van HellOweeN goed vind dan vind je dit ook super!!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.