Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Michael Schenker Group - Immortal
Jaar van release: 2021
Label: Nuclear Blast Records
Michael Schenker Group - Immortal
De Duitse gitarist Michael Schenker heeft de laatste jaren met diverse projecten albums uitgebracht. Zijn laatste twee wapenfeiten zijn onder de noemer Michael Schenker Fest uitgebracht, waarbij de nadruk ligt op de hernieuwde samenwerking met diverse oud-zangers van de Michael Schenker Group (MSG). Daarvoor verschenen twee platen van Temple Of Rock, met diverse bandleden uit zijn periode met Scorpions. Even leek het erop dat Michael de bandnaam MSG ter ziele heeft laten gaan. Toch is er begin dit jaar nieuw plaatwerk verschenen, met als aanleiding dat de gitarist alweer vijftig jaar in het vak zit. Het leek de 66-jarige muzikant een uitstekende gelegenheid om MSG daarvoor uit de mottenballen te halen.

Het plan was om alle songs door Ronnie Romero te laten zingen. De Chileense zanger leent zijn diensten tegenwoordig aan zowat iedere classic rock-act, waarbij zijn zangwerk op de laatste plaat van Vandenberg de meeste indruk heeft gemaakt. Door de lockdown kon Romero echter niet naar Duitsland komen voor de studiosessies. Noodgedwongen moesten er extra zangers worden ingehuurd, waardoor de plaat een Michael Schenker Fest-sfeertje heeft gekregen. Muzikaal wordt er ook al weinig afgeweken van de vertrouwde hardrockstijl die de fans kennen van de gitarist.

Het doet er dan ook niet veel toe welke naam het beestje krijgt. Zolang het van Michael Schenker komt, weten de liefhebbers genoeg. Geen fratsen of nieuwigheden, maar degelijke hardrocksongs waarin gitaarspel en zang centraal staan. Ronnie Romero schittert vooral in Come On Over, een midtempo rocker in de stijl van Vandenberg’s 2020. Producer Michael Voss (Mad Max) heeft ook een aantal songs ingezongen, met de mooie ballad After The Rain als hoogtepunt. Heavymetalzanger Ralf Scheepers (Primal Fear en ex-Gamma Ray) is de grote verrassing en maakt van de simpele en snelle rockers Dressed To Kill en Devil’s Daughter een feestje.

Immortal heeft niet meer te bieden dan al het voorgaande werk van Schenker. Toch heeft de plaat een streepje voor wat betreft de variatie in songs en het stevige geluid. Het soepele gitaarspel blijft prettig om naar te luisteren, ondanks dat de gitarist geen enkel nieuw trucje laat horen. Het vijftigjarig jubileum pakt vertrouwd uit en is goed genoeg om de fans te behagen. Een uitschieter in de lange discografie van Michael Schenker is het echter niet.

Tracklist:
1. Drilled To Kill
2. Don´t Die On Me Now
3. Knight Of The Dead
4. After The Rain
5. Devil's Daughter
6. Sail The Darkness
7. The Queen Of Thorns And Roses
8. Come On Over
9. Sangria Morte
10. In Search Of The Peace Of Mind

Score: 76 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 12 maart 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]