Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Michael Schenker Group - Tales Of Rock N’ Roll - 25 Years Of Celebration
Jaar van release: 2006
Label: Armageddon Music
Michael Schenker Group - Tales Of Rock N’ Roll - 25 Years Of Celebration
Michael Schenker heeft veel gemeen met Richie Blackmore. Net zoals de voormalige Deep Purple-gitarist schrijft/schreef (doorhalen wat volgens U niet klopt) hij geniale riffs, leads en solo’s bij de vleet én is hij een ongelofelijk vervelend mannetje. Michael denkt namelijk dat hij God is, kan geen enkele tour tot een goed einde brengen, drijft elke muzikant gek en is heel erg onvoorspelbaar. Hij stuwde de legendarische rockband UFO naar een ongekende muzikale hoogte, maar die band wil niets meer met hem te maken hebben. Dat zegt genoeg.

Maar ach. Genoeg geroddeld. Laten we ons in deze tweede paragraaf maar eens concentreren op het prachtige werk dat Michael ons heeft afgeleverd. Op minderjarige leeftijd speelde hij al bij UFO en stond hij samen met zijn broer Rudolph op het podium bij The Scorpions. Hij leverde daarna onder de bandnaam MSG (Michael Schenker Group) tussen 1980 en 1984 enkele van de beste hardrockplaten ooit af, maar daarna liep het mis. De productiviteit bleef hoog, maar voor elk nieuw geniaal nummertje dat hij componeerde, schreef hij ook vijf misbaksels.

In 2005 realiseerde Michael zich dat het legendarische debuut van MSG alweer een kwarteeuw oud is, dus besloot hij maar weer eens een nieuwe plaat te schrijven. Het resultaat is toch weer wat wisselvallig geworden en van de negentien (!) nieuwe songs had hij er gerust negen kunnen schrappen als hij wat meer zelfkritiek zou hebben. De riffs klinken wel lekker fris, zijn solo’s zijn nog altijd bovengemiddeld avontuurlijk en het geheel is lekker afwisselend. Huidige MSG-zanger Jari Tiura heeft dertien hardrocksongs ingezongen en alle oud MSG-zangers (Kelly Keeling, Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley, Leif Sundin en Chris Logan) hebben ook zowaar een nummer voor hun rekening genomen. De composities zijn wel voorspelbaar, maar laten we toch maar blij zijn met dit degelijke schijfje dat toch een stuk interessanter is dan alweer een verzamelalbum of live-registratie.

Binnenkort te bewonderen in Hardenberg, Tilburg en Dessel waar hij het beste werk van MSG en UFO nog eens uit de kast trekt.

Tracklist:
1. The Ride
2. Setting Sun
3. Angel Of Avalon
4. Dreams Inside
5. Dust To Dust
6. Voice Of My Heart
7. Journey Man
8. Big Deal
9. St. Ann
10. Shadow Lady
11. Love Trade
12. Human Child
13. Bitter Sweet
14. Blind Alley
15. Freedom
16. Life Vacation
17. Rock 'N' Roll
18. Tell A Story
19. Life Goes On

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 27 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Michael Schenker Group - Tales Of Rock N’ Roll - 25 Years Of Celebration
Reactie van Peter op 25-08-2006 om 19:44u
Score: 80 / 100

Ik ben het grotendeels met de recensent eens, echter het feit dat ik de plaat 10 punten meer geef zijn de toch wel ingenieuze tempowisselingen in diverse nummers. Ook dat alle nummers aan elkaar zijn geplakt doet toch positief anders aan, deze CD is een verassing voor mij. Jammer dat alleen 35 plussers deze CD aanschaffen, als de metal kids van nu de oude helden eens een kans gaven gaat er een wereld voor ze open.... (Gewoon Assault Attack van the Michael Schenker Group kopen en Obsessions van UFO / heb je er 2 klassiekers bij :-)

Michael Schenker Group - Tales Of Rock N’ Roll - 25 Years Of Celebration
Reactie van Hans op 24-12-2006 om 16:37u

Ik heb het album meermaals beluisterd, als rechtgeaarde Schenker fan van bijna het eerste uur. Ondanks het onbetwistbare muzikale vakmanschap heeft de plaat mij niet 100% kunnen bekoren. De composities zijn op een uitzondering na Schenker onwaardig, en mijn mening is dat hij hier weinig nieuwe fans mee krijgt. Uitzondering is