Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

King Buffalo - Longing To Be The Mountain
Jaar van release: 2018
Label: Stickman Records

King Buffalo - Longing To Be The Mountain

November is de maand van de buffels. Nadat We Hunt Buffalo deze maand met een album op de proppen komt, brengt ook King Buffalo een plaat uit. Hoewel de bandnamen ietwat cliché zijn voor stonerrock, zijn beide releases zeer de moeite waard. Het uit Rochester (New York) afkomstige King Buffalo imponeerde al met Orion (2016) en de eerder dit jaar verschenen ep Repeater. Longing To Be The Mountain is nog weer een graadje beter en schaart zich bij de beste psychedelische rockplaten van het jaar.

Longing To Be The Mountain is een genot om op de koptelefoon te beluisteren. De plaat bevat drie nummers die elk een speelduur hebben van rond de tien minuten en daarnaast drie kortere songs. De langere composities beginnen luchtig en worden geduldig, noot voor noot opgebouwd. Hierbij weet de groep te voorkomen dat de songs saai of repetitief klinken. Integendeel, de songs pakken je direct en voor je het weet zijn de tien minuten verstreken. Zanger/gitarist Sean McVay levert met zijn prettige, cleane zang een belangrijke bijdrage aan de dromerige, hypnotiserende sfeer van het album. Dezelfde McVay zorgt met zijn heerlijke gitaarsolo’s en rake riffs dat stonerliefhebbers ook nog aan hun trekken komen.

Achter de namen van bassist Dan Reynolds en drummer Scott Donaldson mag gerust een dik uitroepteken worden gezet. Het is het type ritmesectie dat echt vormgeeft aan de composities. De heren blinken vooral uit in Cosmonaut en Eye Of The Storm (een gegadigde voor het beste nummer van de groep tot dusver). In eerstgenoemde zet het duo een verbluffend ritme neer dat doet denken aan No Excuses van Alice In Chains.

Als het gaat om psychedelische/stonerrock is Longing To Be The Mountain absoluut jaarlijstmateriaal, al denk ik dat psych-liefhebbers vanwege het mellow karakter hier eerder mee weg zullen lopen. King Buffalo maakt de hoge verwachtingen waar en levert een heerlijke, verslavende plaat af.

Tracklist:
1. Morning Song
2. Sun Shivers
3. Cosmonaut
4. Quickening
5. Longing To Be The Mountain
6. Eye Of The Storm

Score: 85 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 6 november 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]