Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Uriah Heep - Living The Dream
Jaar van release: 2018
Label: Frontiers Music

Uriah Heep - Living The Dream

Het is bijna niet voor te stellen, maar Uriah Heep viert volgend jaar het gouden jubileum. Ruim een jaar voor die mijlpaal hopelijk gehaald wordt, komt de groep met zijn vijfentwintigste album. De hoogtijdagen van de groep liggen in de jaren zeventig, maar de Engelsen zijn het laatste decennium aan een opvallende opmars bezig. Wake The Sleeper (2008), Into The Wild (2011) en Outsider (2014) zijn stuk voor stuk sterke platen. Ook op de nieuwste telg Living The Dream is er geen sprake van een terugval en levert Uriah Heep weer een prima plaat.

Hoewel de bandleden inmiddels flink op leeftijd zijn, is er van gezapigheid geen sprake. Uriah Heep klinkt op Living The Dream energiek en gedreven. Echt verrassend zijn de composities niet, maar Uriah Heep blijft gewoon leuke en frisse songs maken. Hierin zijn alle bekende Heep-ingrediënten van de partij. Zo laat Bernie Shaw met zijn pakkende, gepolijste zang weer mooie melodieën horen en zijn ook de achtergrondvocalen goed verzorgd. Naast het oerdegelijke gitaarwerk van de man van het eerste uur Mick Box is ook het toetsenwerk van Phil Lanzon weer nadrukkelijk aanwezig in de sound van Uriah Heep anno 2018.

Op Living The Dream manoeuvreren de Britten zich weer langs de grenzen van hardrock, progressieve rock en AOR. Grazed By Heaven, Take Away My Soul en Goodbye To Innocence zijn lekkere uptempo rocknummers zoals we die kennen van Uriah Heep. Rocks In The Road is één van de hoogtepunten van deze plaat. Het nummer heeft een boeiende opbouw met een instrumentale passage halverwege, waarin Box met zijn gitaar en Lanzon met zijn orgel een muzikaal duel aangaan.

Niet alle songs op Living The Dream zijn voltreffers. Het niveau van het songmateriaal blijft echter dermate hoog dat we onze handen dicht mogen knijpen dat Uriah Heep in 2018 nog actief is. Ik kan alleen maar hopen dat ik vijftig jaar in mijn carrière nog zo gedreven en creatief ben als deze heren.

Tracklist:
1. Grazed By Heaven
2. Living The Dream
3. Take Away My Soul
4. Knocking At My Door
5. Rocks In The Road
6. Waters Flowin’
7. It’s All Been Said
8. Goodbye To Innocence
9. Falling Under Your Spell
10. Dreams Of Yesteryear

Score: 79 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 15 september 2018

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.