Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chad Fisher (Armory) - 38
 • Eddie Van Halen (Van Halen)† - 67
 • Leszek "Les L. Kaos" Dziegielewski (Behemoth) - 52
 • Matthew Heafy (Trivium) - 36
 • Pablo González Sarre (Elfonía) - 45
 • Tom Keifer (Cinderella) - 61
 • Willie Adler (Lamb Of God) - 46
 • Wouter Huitema (Devious) - 39
Review

Kryptos - Burn Up The Night
Jaar van release: 2016
Label: AFM Records

Kryptos - Burn Up The Night

Langspeler The Coils Of Apollyon uit 2012 betekende voor de Indiase formatie Kryptos de doorbraak buiten de eigen landsgrenzen. Het viertal onder leiding van Nolan Lewis dat flaneert met klassieke heavy metal die niet zou hebben misstaan in de jaren tachtig ging de afgelopen jaren op tour door Europa. Zo was de groep te zien op onder andere Wacken Open Air en andere grote festivals. Dat succes is verdiend, want The Coils Of Apollyon was een bijzonder aangename plaat. Datzelfde geldt voor het nieuwe Burn Up The Night.

Wat betreft muziek is er de afgelopen jaren weinig veranderd aan Kryptos. Nog altijd put de band uit de gouden jaren van de heavy en thrash metal met knipogen naar Judas Priest, Iron Maiden, Kreator en ga zo maar door. Lewis maakt het beeld van de ruige, gitaargedreven muziek af met lekker smerige zang, zoals Cronos van Venom. Vanaf opener Blackstar Horizon tot aan afsluiter Burn Up The Night zit de plaat goed in elkaar. De nummers lijken gestroomlijnder te zijn dan die van The Coils Of Apollyon, maar veel scheelt het niet. Daarnaast is de productie iets gelikter.

Het enige bescheiden minpunt is dat drie van de acht nummers een relatief laag tempo hebben, terwijl de band juist zo schittert tijdens de uptempo songs. Echt storend is dat niet, want na knallers als Blackstar Horizon, Full Throttle en One Shot To Kill kun je wel een korte adempauze gebruiken. Burn Up The Night is dan ook niet bedoeld om bij stil te zitten, maar om flink op los te gaan.

Kryptos biedt de luisteraar veertig minuten muziek in een oude en vertrouwde stijl in een modern jasje. Burn Up The Night is dan ook een absolute aanrader voor elke liefhebber van traditionele heavy metal.

Tracklist:
1. Blackstar Horizon
2. Full Throttle
3. The Summoning
4. Unto Elysium
5. One Shot To Kill
6. Waverider
7. Prepare To Strike
8. Burn Up The Night

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 21 oktober 2016

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.