Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Kryptos - Afterburner
Jaar van release: 2019
Label: AFM Records

Kryptos - Afterburner

De titeltrack Afterburner is een prima aftrap van het vijfde album van het Indiase Kryptos. De mannen onder leiding van zanger/gitarist Nolan Lewis proberen met een stevige mix van traditionele heavy en thrash metal de jaren tachtig springlevend te houden, getuige ook het mooie retro artwork. De groep heeft de afgelopen twee decennia een aantal zeer aangename albums afgeleverd en Afterburner lijkt zich daar aanvankelijk bij te kunnen voegen.

Tijdens het beluisteren van deze schijf begint de verveling na een aantal nummers echter toe te slaan. De stevige riffs zijn wat monotoon en nummers lijken soms maar wat voort te kabbelen. Er wordt wel toegewerkt naar mooie melodieuze gitaarsolo's, maar daaromheen gebeurt er soms weinig (Dead Of Night, Crimson Queen). De Mille Petrozza-achtige zang van Lewis kent ook weinig variatie en lijkt op voorgaande albums diverser. De genoemde gitaarsolo's zijn nog altijd fantastisch, met als hoogtepunt die tijdens On The Run en Mach Speed Running, maar wanneer het toch al niet al te hoge tempo omlaag gaat, klinkt Kryptos zoekende (Into The Wild) naar een manier om de relatief simpele coupletten en refreinen te verbinden met het gitaarspektakel.

Afterburner klinkt vrijwel precies als de directe voorganger Burn Up The Night (2016), maar dan met minder pakkende songs. Niet dat het nieuwe materiaal slecht is. Verandering van spijs doet echter eten. Al met al een aardige plaat, maar tevens een album dat aangeeft dat Kryptos op zoek moet naar een manier om zijn muziek interessant te houden.

Tracklist:
1. Afterburner
2. Cold Blood
3. Dead Of Night
4. Red Dawn
5. On The Run
6. The Crimson Queen
7. Mach Speed Running
8. Into The Wild

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 7 augustus 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]