Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Palace Of The King - Valles Marineris
Jaar van release: 2016
Label: Listenable Records

Palace Of The King - Valles Marineris

Het lijkt erop dat de Australische classicrockers van Palace Of The King op dreef zijn. Tenminste op kwantitatief gebied, want slechts twaalf maanden na het verdienstelijke White Bird / Burn The Sky ligt er alweer een promo van de nieuwe plaat Valles Marineris voor ons klaar. Ook dit album is weer voorzien van fraai artwork van Kristian Kimonides. Voor wie al bekend is met deze muziek van deze ‘Aussies’ zal Valles Marineris vooral een herkenbare luisterervaring zijn.

Palace Of The King bedient ook hier de luisteraar met swingende hardrock. Denk aan Wolfmother, Led Zeppelin, maar ook The Black Crowes ten tijde van zijn meer soulgeoriënteerde platen als By Your Side en Lions. Op Valles Marineris is er nog meer ruimte gereserveerd voor het keyboard- en orgelwerk. In Throw Me To The Wolves heeft het toetsenwerk een dermate prominente rol dat je bijna kunt spreken van orgelrock. Black Cloud is een van de betere tracks, vooral door het aanstekelijke refrein, waarbij de vrouwelijke, soulvolle gastvocalen het nummer naar een hoger niveau tillen. Met Into The Black en River Of Fire zijn er nog twee positieve uitschieters te noteren, maar hier eindigt de lofzang wel zo’n beetje.

Wat Palace Of The King in de overige songs doet, is niet slecht, maar komt vooral neer op een iets te voorspelbare herhalingsoefening. Er is niets mis met de sound van de groep. Het zijn echter de liedjes zelf die hier tekortschieten en simpelweg minder sterk zijn dan die van voorganger White Bird / Burn The Sky. Deze nieuwe release lijkt te vroeg te komen voor Palace Of The King en wellicht had de band iets kritischer naar het songmateriaal moeten kijken. Al met al is Valles Marineris een teleurstellende release, waarbij de dooddoener ‘kwantiteit is geen garantie voor kwaliteit’ maar weer eens van toepassing is.

Tracklist:
1. Let The Blood Run Free
2. Beyond The Valley
3. Black Cloud
4. The Bridge Of The Gods
5. We Are The Vampires
6. Empire Of The Sun
7. Sick As A Dog
8. River Of Fire
9. Throw Me To The Wolves
10. Into The Black

Score: 69 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 13 juli 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]