Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Chugun - Virus
Jaar van release: 2015
Label: eigen beheer

Chugun - Virus

Eindelijk iets leuks te melden uit het Midden-Oosten. Eens geen oorlog of terroristische aanslag, maar een debuutalbum dat zeker de moeite waard is om onder de aandacht te brengen. Er is sinds 2008 een relatie tussen Wacken en de Metal Battle in Tel-Aviv. De winnaar mag naar Wacken en vorig jaar stond Chugun in de finale, maar moest het afleggen tegen Magor. Die finaleplek zette de band uit Tel-Aviv echter wel in de schijnwerpers.

De Israëlische femalefronted-metalband speelt een agressieve thrash/death-combinatie, een beetje vergelijkbaar met Izegrim. Bij bands uit het Midden-Oosten ben ik altijd wel benieuwd naar een politieke lading in de lyrics, maar die is bij Chugun niet aanwezig. Bovendien is de zang slecht te verstaan. Frontvrouw Denise Jani Sizov zet wel een prestatie van formaat neer en bepaalt nadrukkelijk de sound van deze band. De screams worden afgewisseld met opvallend lage, donkere grunts. Haar vocalen zullen niet iedereen even goed liggen, maar ik geniet hiervan.

De titeltrack geeft een redelijke indruk van het album als geheel. De muziek is geschreven door gitarist Timur Sizov. Deze bevat een flinke dosis old school thrash, met snelle riffs en een uitstekende ritmesectie. Hoogtepunten op de plaat zijn Fall Of Mankind en Sadistic Rites, met wat lekkere groovende passages. Ook de razende afsluiter Evil Whiskey verdient een eervolle vermelding.

Met een speelduur van een half uur is Virus een compact, energiek album dat vooral thrashliefhebbers zal aanspreken. Het album is gevarieerd en de nummers zitten goed in elkaar, maar vernieuwend is het zeker niet. Virus is gewoon een goede plaat, niets meer en niets minder.

Tracklist:
1. Virus
2. Unholy Warrior
3. Sadistic Rites
4. Martyr
5. Futile
6. Fume
7. Fall of Mankind
8. Print In Blood
9. Evil Whiskey

Score: 77 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 22 november 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]