Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-10-2021

Fluisteraars - Luwte
Jaar van release: 2015
Label: Eisenwald Tonschmiede
Fluisteraars - Luwte
Fluisteraars is een Gelderse blackmetalband met Nederlandse teksten. Hun debuutalbum Dromers stamt nog maar uit 2014, maar nu komen de heren al met een vervolg op de proppen. Dit zwartgeblakerde kindje kreeg Luwte als titel en bevat vier liedjes die allemaal rond de tien minuten klokken.

Liefhebbers van dromerige, sfeervolle black metal kunnen het hart weer ophalen. Dit album bevat prachtige melodieën die je in een andere wereld doen wanen. Hetzelfde wereldje waar Wolves In The Throne Room je naartoe kan brengen, maar dan in het grauwe, regenachtige Nederland, met hier en daar het risico op natte sokken. Melodieuze gitaarriffs worden gedragen op een beekje van hypnotiserende baspartijen, met soms subtiele toetsenpartijen op de achtergrond. Ook gaan de heren spaarzaam om met de zang, waardoor de instrumentatie de ruimte krijgt die het verdient. Soms laat deze band me met weemoed terugdenken aan Burzum. Wat ook bijzonder fijn is, is dat het album een prima productie heeft. Alles wat je zou moeten horen, hoor je ook.

Natuurlijk is dit black metal met alle tradities erin, en natuurlijk is alles al duizend keer gedaan, maar de saus die deze fluisterheren eroverheen gooien, doet werkelijk wonderen. Dit album is een absolute aanrader voor liefhebbers van Drudkh, Wolves In The Throne Room en wellicht het pittige Throne Of Katarsis. Ik zou zeggen, aanschaffen en de eerste luisterbeurt geven wanneer je een kater hebt en niet meer kan slapen. Je zult zien dat je je daarna nog exact hetzelfde voelt, maar je hebt je tijd nuttig besteed.

Tracklist:
1. De Laatste Verademing
2. Angstvrees
3. Stille Wateren
4. Alles Dat Niets Omvat

Score: 70 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 28 augustus 2015

Koop dit album in

Meer Fluisteraars:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Triest op 28-08-2015 om 20:44u

Allemaal zeer positief en dan toch maar een 7 geven. Waarom niet een hogere waardering?

Reactie van jt op 28-08-2015 om 21:37u
Score: 81 / 100

Net als Triest, kan ook ik de score maar moeilijk bij de review plaatsen. jt doet er een emmertje bij, 81 verdiende punten. En bekijk de 19 ontbrekende gewoon als een aanmoediging voor meer van dit spul.