Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Wildlights - Wildlights
Jaar van release: 2015
Label: Season of Mist

Wildlights - Wildlights

Wilmington, North Carolina. In deze plaats resideren de (stoner)rockgroepen ASG en Thunderlip. Van dit tweetal is ASG waarschijnlijk het meest bekend bij het publiek. Uit deze twee bands is nu de band Wildlights ontstaan. Na een tijd onder de naam Crusaders te hebben bestaan, komen ASG-zanger Jason Shi en Thunderlip-drummer Johnny Collins nu met Wildlights eerste zelfgetitelde release. En deze kersverse band klinkt…tja, eigenlijk gewoon als ASG.

Nou ja, er zijn uiteraard wat verschillen, maar als je een vergelijking moet maken met een paar bands dan is ASG de meest logische. Daarnaast doet het ook regelmatig denken aan Torche. Luister maar naar Big Frontiers, Anchors en Lights Out. Maar dan wel een light-versie van Torche, want Wildlights heeft in deze tweemansbezetting uiteraard nogal wat beperkingen wat betreft het algehele geluid. Met één gitarist en een drummer lukt het niet om zo’n muur van geluid als Torche neer te zetten. Dat lijkt echter ook niet de bedoeling van deze twee heren. De band levert op haar debuut een dozijn melodieuze, lichtvoetige tracks die erg makkelijk verteerbaar zijn en zich eenvoudig in je hoofd nestelen. De zang is over de gehele rit puur clean, maar helaas ook wat dunnetjes en bovendien zit er weinig variatie in. Voor gitaarsolo’s is er sowieso geen ruimte. De gitaren volgen de zangmelodieën vaak of staan meer in dienst van het nummer.

Wildlights is een album dat je over het algemeen prima kunt hebben als het eenmaal opstaat. Het is echter wel de vraag of je dit plaatje nog vaak uit de kast gaat halen na verloop van tijd. Wat betreft de houdbaarheid heb ik dus zeker mijn twijfels. Dat neemt niet weg dat Wildlights een vermakelijk schijfje heeft gemaakt met nummers die goed wegluisteren. Voor fans van ASG, Torche en Audrey Horne is dit een aanrader en overigens ook voor de liefhebbers van het artwork van Brian Mercer, want de hoes van deze plaat ziet er weer fraai uit.

Tracklist:
1. Anchors
2. Rebel Smiles
3. Part Of The Sea
4. Snow Song
5. Hellfire Forever
6. Pictures
7. Onward Upward
8. Lights Out
9. New Year Repeat
10. Climb In The Throne
11. Lions
12. Big Frontier

Score: 68 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 21 augustus 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]