Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Thunderbolt - Demons And Diamonds
Jaar van release: 2003
Label: Massacre Records
Thunderbolt - Demons And Diamonds
Naar het schijnt is de grote stroom nietboeiende powermetalbands eindelijk een beetje tot stilstand gekomen. Maar waarom krijg ik dan nog steeds zoveel van dat spul binnen? In de Scandinavische landen kunnen ze er nog steeds wat van, zo ook de Noorse band Thunderbolt (dus niet te verwarren met de Poolse naamgenoot die black metal speelt). Net als vele genre-genoten is dit de ontdekking van het jaar en "a well-experienced and highly skilled team", als we de bio moeten geloven.

En inderdaad, het vermoeden is juist, dit is weer typische cliché powermetal! De dubbele gitaren produceren enigszins zoemerig, alsof de versterkers zijn bekleed met pluche, de meest happy, agressieve en harmonieuze melodiën die verrassend genoeg allemaal op elkaar aansluiten, wat een mooi maar eentonig geluid geeft. Heartrazor en Enforcer zijn wel uitblinkers, want in plaats van voorspelbare solo's zijn deze tracks voorzien van sferisch drum- en (acoustisch) gitaarwerk, wat de band wel weer een uniek randje geeft. De zang is jammer genoeg niet "briljant en uniek" genoeg om het geheel op te fleuren, dus over blijft een grijze massa waar je de verschillen zult moeten zoeken met een flink vergrootglas.

En om het geheel op z'n Jenny de Jong's (samen met Albert Wienen verantwoordelijk voor een hele lijst inferieure aardschokrecensies) af te sluiten: Een aanradertje voor de kenners die zijn neus niet ophaalt voor goeie ouderwetse metal!!!

Tracklist:
1. Palantir
2. Lidless Eye
3. Demons And Diamonds
4. The Great Walls Of Stone
5. Days Of Confusion
6. Enforcer
7. Heartrazor
8. The Murderer's Dream
9. Haunted By Shadows
10. Baptized By Fire
11. Crucified

Score: 73 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 12 november 2003

Koop dit album in

Meer Thunderbolt:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Thunderbolt - Demons And Diamonds
Reactie van Robert op 21-07-2004 om 23:14u
Score: 50 / 100

Schoenmaker houd je bij je leest!