Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Thunderbolt - Love & Destruction
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records

Thunderbolt - Love & Destruction

Altijd fijn als een band per album progressie maakt. Zo ook het Noorse vijftal Thunderbolt, dat in 2003 een aardig heavy metal album uitbrachten dat echter niet spannend genoeg was om echt zwaar memorabel te blijven. Gelukkig is het nu tijd voor vooruitgang.

Met Love & Destruction blijkt de band zich in plaats van standaard gitaarriffs, vooral te bedienen van mooie Maidenesque leads die niet mis zouden staan op een album als Powerslave of Somewhere In Time. Door de iets softere productie lijken de heren zich zodoende meer te richten op melodie en sfeer, hetgeen de plaat zeer ten goede komt. Nummers als Hi-fidelity Heartbreak en Call Out The Lions luisteren mede door de uitstekende twinsoli, pompende baslijnen en verbeterde zanglijnen van Tony Johannessen bijzonder lekker weg en zullen de harten van oldschool liefhebbers niet onberoerd laten.

Naast de Iron Maiden vergelijking zijn er ook een aantal Saxon en Megadeth ten tijde van Cryptic Writings invloeden terug te horen. Dit neemt niet weg dat de band niet meer klinkt als een regelrechte kopie van bovenstaande bands, maar mede door de zorgvuldig geplaatste jaren 80 hardrock toetsenpartijen juist op weg lijkt een eigen sound te ontwikkelen. Mocht de nieuwe Iron Maiden tegenvallen dan hebben de fans die liever een album in de lijn van Powerslave hadden gehoord aan Love & Diamonds een waardige vervanger.

Tracklist:
1. Heavy Metal Thunder
2. Bad Boys
3. Love & Destruction
4. Hi-fidelity Heartbreak
5.Metallic Depression
6. Its A Hard Life (But)
7. Call Out The Lions
8. We Will Survive
9. Sins, Sex & Spandex

Score: 80 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 23 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Thunderbolt:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Kees op 06-12-2006 om 00:41u

en de nieuwe maiden valt tegen....