Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

A Dark Line - Running From The Light
Jaar van release: 2015
Label: eigen beheer
A Dark Line - Running From The Light
A Dark Line is een nieuwe band uit Drenthe die zonder ook maar enig materiaal uit te hebben gebracht, hoge verwachtingen schiep. De formatie werd in 2014 opgericht door Michiel Leideman (gitaar), Barry Tuinstra (drum) en Simon de Jong (basgitaar) en had alleen nog een zanger nodig. Na verschillende audities die op niets uitliepen, trok de band zijn stoute schoenen aan en zocht contact met de Amerikaan Brett Hestla. Als voormalig tourbassist van Creed en zanger van Dark New Day en Virgos Merlot, geniet hij bekendheid en geldt als een inspiratiebron voor de mannen van A Dark Line. Hestla was vervolgens zeer enthousiast over het project en stemde meteen in om de vocalen op zich te nemen. Vanaf dat moment ging het balletje snel rollen.

Via Kunst & Cultuur Drenthe en het VSB Fonds kreeg de band een ruime subsidie om het product te maken dat de band voor ogen had. En er mag gezegd worden dat het resultaat niet mis is. Op de ep staan vijf nummers van hoogwaardige kwaliteit, waarop de mannen laten horen een goed oor voor detail te hebben. Mooie en snelle, melodieuze rocksongs worden afgewisseld met krachtpatsers (Head Through The Wall, Draw The Line) en gevoelige powerballads (Here And Now). Qua inspiratie tapt de band uit het vaatje van Alter Bridge, Shinedown en Dark New Day, wat in dit geval een compliment is maar ook een nadeel. A Dark Line loopt namelijk net iets te veel op de voorbewandelde paden en klinkt als iets wat je al vele malen eerder hebt gehoord.

Hoogtepunt op Running From The Light is het emotionele Fighting Inside. Het nummer, dat kracht biedt aan mensen die vechten tegen een ziekte, heeft een persoonlijke link met een van de bandleden. Hierdoor is de emotie hoorbaar en zijn vooral de krachtige uithalen aan het einde van de song zeer sterk. Brett Hestla is dan ook een prima zanger die zich moeiteloos door het materiaal heen zingt en het geheel met gemak naar een hoger niveau tilt. Desondanks mag de rol van de bandleden niet vergeten worden. Mede door de sterke productie heb je namelijk nergens het gevoel dat je naar een beginnend Nederlands bandje luistert.

Running From The Light schept dan ook verwachtingen voor een volwaardig album. Het is voor de band te hopen dat Brett Tesla snel wordt ingelijfd als een vast lid, want het zou zonde zijn als dit bij een eenmalig project blijft. Met deze vijf nummers geeft A Dark Line namelijk een prima visitekaartje af en ben ik benieuwd naar de toekomst van deze groep.

Tracklist:
1. Draw The Line
2. Fighting Inside
3. Head Through The Wall
4. Here And Now
5. What Was Mine

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 23 februari 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Kevin op 24-02-2015 om 10:21u
Score: 90 / 100

Awesome!
tegekke band!

Reactie van Barend op 24-02-2015 om 10:22u
Score: 100 / 100

Love the drums!