Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Rhapsody - Dawn of Victory
Jaar van release: 2000
Label: Limb Music Products
Rhapsody - Dawn of Victory
Het derde album van deze Italiaanse symfonische metal band opent zoals zijn voorgangers, met een intro, waarna de cd pas echt begint met het titelnummer ''Dawn of Victory''. Een nummer waarin meteen de vernieuwde stijl van Rhapsody duidelijk wordt, meer gitaar, maar daardoor niet minder symfonisch. Het volgende nummer is meteen ้้n van de hoogtepunten van het album, ''The Triumph For My Magic Steel''. Ingeleid door een viool is dit een 5 minuten lang durend meezing nummer van hoge kwaliteit, ้้n van de beste nummers ooit door de band uitgebracht.

''The Village of Dwarves'' is het meest folk nummer en ''Dargor, The Shadowlord of the Black Mountain'' het meest progressieve nummer. ''The Bloody Rage of the Titans'' is de ballad en inleiding op het absolute middelpunt van dit album, ''Holy Thunderforce''. Dit nummer is het tweede wat ze, na ''Emerald Sword'', uitbrachten op single en de eerste met een video erbij. Het is het meest metal nummer van deze, en de voorgaande, cd's en ook het meest aggressieve. ''Trolls in the Dark'' is een instrumentaal nummer, maar anders dan op het debuut-album ''Legendary Tales'' en zijn opvolger ''Symphony of Enchanted Lands'', waar vooral klassiek overkomende instrumentale nummers op voorkwamen met klavecimbel en viool, is dit bijna ้้n lange gitaarsolo. ''The Last Winged Unicorn'' is een mooi nummer en ''The Mighty Ride of the Firelord'' is de langste song en zoals we van Rhapsody gewend zijn, ook het meest epische nummer.

Songwriters Luca Turilli en Alex Staropoli hebben goed werk verricht met deze cd. De cd vertelt het derde deel van de ''Emerald Sword Saga'' en het vierde album belooft het slot te zijn van dit verhaal, waarna waarschijnlijk Luca Turilli met een andere saga komt. Op ''Dawn of Victory'' is voor het eerst de nieuwe drummer te horen, Alex Holzwarth, die zijn voorganger verving in de eerste tour van de band, begin 2000. Hoewel Rhapsody gebouwd is op zijn 2 songwriters zijn de andere leden ook goede muzikanten. Met ''Dawn of Victory'' bewijst Rhapsody aan de absolute top te staan van de Italiaanse metal-scene.

Al met al is ''Dawn of Victory'' een zeer goede cd, zoals altijd met symphonische stukken, prachtige refreins en de stem van Fabio Leone klinkt uitstekend. Fans van Rhapsody moeten niet aarzelen deze cd te kopen, die worden zeker niet teleurgesteld.

Tracklist:
1. Lux Triumphans
2. Dawn Of Victory
3. Triumph For My Magic Steel
4. The Village Of Dwarves
5. Dargor, Shadowlord of the Black Mountain
6. The Bloody Rage of the Titans
7. Holy Thunderforce
8. Trolls In The Dark
9. The Last Winged Unicorn
10. The Mighty Ride Of The Firelord

Score: 90 / 100

Reviewer: Eric B.
Toegevoegd: 8 september 2001

Koop dit album in

Meer Rhapsody:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van een op 08-09-2001 om 12:13u
Score: 80 / 100

Idd.. goede cd maar toch vond ik symphony of enchanted lands beter...