Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-12-2019

Triptykon - Melana Chasmata
Jaar van release: 2014
Label: Century Media Records
Triptykon - Melana Chasmata
Celtic Frost maakt in de jaren tachtig metal duisterder en bombastischer dan ooit te voren. Tom G. Fischer, de gitarist, componist en zanger van deze legendarische Zwitserse band levert nog steeds eigenzinnige zware muziek. Melana Chasmata, de tweede plaat van zijn nieuwe band Triptykon, is daar het bewijs van.

Het album bevat drie soorten nummers. Ragnummers met een hoog tempo worden afgewisseld door langzame stampers. Daarnaast zijn er ook composities met een rouwig sfeertje, waarbij Fischers rauwe zang begeleid wordt door de treurige stem van een zangeres.

Je zou denken dat de afwisseling tussen deze drie soorten nummers de aandacht van de luisteraar vasthoudt. Dat is slechts deels het geval. Bepaalde langzame stampers en neerslachtige nummers gaan namelijk tot in den treure door. In deze composities gebeurt maar weinig. Vaak zijn het eindeloze herhalingen van refreinen met deprimerende boodschappen.

Gelukkig is een aantal nummers erg sfeervol en bevat genoeg actie, zoals opener Tree Of Suffocating Souls (opbeurend hè?) en het snelle Breathing. Misschien wel de beste composities van Fischer sinds de gloriedagen van Celtic Frost.

Uiteindelijk is Melana Chasmata simpelweg te langdradig. In dit zonnige jaargetijde zal het album voor veel leken te zwartgallig zijn. Fans van Celtic Frost en de vorige plaat doen geen miskoop door deze plaat is huis te halen, maar verwacht zeker geen klassieker.

Tracklist:
1. Tree Of Suffocating Souls
2. Boleskine House
3. Altar Of Deceit
4. Breathing
5. Aurorae
6. Demon Pact
7. In The Sleep Of Death
8. Black Snow
9. Waiting

Score: 70 / 100

Reviewer: Kees
Toegevoegd: 19 mei 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Een Metalfan op 19-05-2014 om 16:10u
Score: 75 / 100

redelijke opvolger voor dat uitstekende debuutalbum. Maar heeft toch niet de impact die die vorige had.

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Robert op 19-05-2014 om 16:34u
Score: 80 / 100

Score iets hoger - al is het vanwege het mooie artwork, maar ook voor de kwaliteit van de nummers!!

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Een Metalfan op 19-05-2014 om 16:55u

Zeer slechte review. De muziek wordt eigenlijk zeer oppervlakkig besproken. En de titel is in het Grieks. Een beetje research kan geen kwaad.

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van iron_dennis op 19-05-2014 om 18:27u
Score: 95 / 100

Laat je niet misleiden door deze review, mensen. Alleen het nummer Black Snow is langdradig voor de rest is dit gewoon top 3 materiaal in het jaarlijstje van 2014. Een plaat waar je heel lang plezier van kunt hebben!

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Een Metalfan op 19-05-2014 om 19:38u

nee hoor, het beste wat warrior ooit brachr was wat qua rauw materiaal helllhammer en de eerste twee Celtic Frost schijfjes. Techisch vond ik To Mega Therion en Into the Impademonium het best. sindsdie zijn ze zeker niet slecht maar ik mis het tempo.

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Frank op 20-05-2014 om 20:25u
Score: 85 / 100

Slordige review. Tom G.Fisher? U bedoelt zeker Fischer.......

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Maurice Gijsbers op 20-05-2014 om 21:32u
Score: 9 / 100

Jawel, hier wél een liefhebber. Het beste van Warrior tot op heden. Matige review.

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Artorius op 21-05-2014 om 09:54u
Score: 85 / 100

Als je geen verstand hebt van doom, prima, maar review het dan ook niet.

Ik vind het in elk geval een zeer goed album. De vorige drong een stuk sneller tot me door, maar ik moet zeggen ik bij iedere luisterbeurt wel weer iets nieuws ontdek in Melana Chasmata. Dat is meestal een goed teken. :-)

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Ruud op 21-05-2014 om 18:06u
Score: 65 / 100

Saaie, overschatte brol. Voor die twee aardige songs schaf ik zo'n plaat niet aan. Ik zet Monotheist nog wel een keer op.

Prima recensie overigens. Gelukkig durven sommigen nog kritisch te zijn. Dat vind ik veel belangrijker dan een spelfout in een naam. Zolang de ja-knikkers niet met fatsoenlijke tegenargumenten kunnen komen, kunnen ze beter hun mond houden.

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van John op 21-05-2014 om 19:21u

zwarte gaten

Triptykon - Melana Chasmata
Reactie van Artorius op 15-06-2014 om 11:17u
Score: 85 / 100

Brol? Is dat een gerecht, of zo?