Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Triptykon - Shatter
Jaar van release: 2010
Label: Prowling Death Records

Triptykon - Shatter

Houdt u van het echte 'van dik hout zaagt men planken ram- en roswerk' dan kunt u eigenlijk gelijk wel ophouden met lezen. Alhoewel... Deze plaat heeft wel een enorm dik basgeluid en een enorm dikke productie. Maar we hebben het hier dan ook over een stevig staaltje doom metal van Tom Gabriel Fischer, dus de kenners weten dan al gelijk wat hen te wachten staat. Nadat hij in 2008 Celtic Frost verliet begon hij Tryptikon en die hebben een nieuwe ep: Shatter

En wat die ep betreft: Celtic Frost is dood, leve Celtic Frost zou ik haast zeggen. Hetzelfde zware logge basgeluid, hetzelfde stemgebruik, maar dan alles in versnelling min een. Dit alles hebben de echte fans natuurlijk allang gehoord op het eerder dit jaar uitgebrachte album Eparistera Daimones, maar deze tracks pasten daar (wegens ruimtegebrek) niet meer op. Hoewel ze niet zouden misstaan op die plaat, zou hij een stuk minder gebalanceerd zijn geweest en een aparte ep is dus gerechtvaardigd.

Zeker de eerste twee tracks liggen in het verlengde van de langspeler. Crucifixus daarentegen, is een nogal afwijkend, experimenteel noisenummer geworden. Het is een remix van de originele opname ten tijde van 'Eparistera' en niet iedereen zal zich daar gelijk in thuis voelen. Muzikaal ligt het in het verlengde van My Pain en Shrine van de vorige plaat. Vond u die nummers gaaf, dan heeft u hier iets nieuws om van te smullen.

De ep bevat ook nog twee livetracks van het Roadburn Festival dit jaar. Circle Of The Tyrants is u wellicht beter bekend als de cover die Opeth ervan maakte op My Arms, Your Hearse. Op de andere livetrack, Dethroned Emperor, zal u de vocalen van Nocturno Culto (Darkthrone, Sarke) kunnen herkennen. Voor degenen die bij dat optreden aanwezig waren, is deze schijf een mooie toevoeging aan de collectie en met maar drie nieuwe tracks is Shatter dan ook eigenlijk meer voor de verzamelaar en de fan. Als kennismaking met de band kunt u beter naar de langspeler grijpen.

Tracklist:
1. Shatter
2. I Am The Twilight
3. Crucifixus
4. Circle Of The Tyrants (live)
5. Dethroned Emperor (live)

Score: 72 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 13 oktober 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Triptykon - Shatter
Reactie van KaiserKW op 14-10-2010 om 17:16u

deze is toch pas de 25e uit?

Triptykon - Shatter
Reactie van Een Metalfan op 18-10-2010 om 12:41u

ja, KaiserKW.

Triptykon - Shatter
Reactie van iron_dennis op 19-10-2010 om 20:43u

Ik heb de full length maar deze ga ik ook zeker aanschaffen.
De clip van Shatter is trouwens ook erg mooi.

Triptykon - Shatter
Reactie van vinyl-veteran op 24-10-2010 om 15:49u
Score: 85 / 100

Shatter is al reeds eerder officieel uitgebracht; n.l.als bonustrack op de Japanse Cd versie van Eparistera Daimones op het Victor japan label.
Ook weer geweldig dat de Shatter e.p.niet alleen op cd wordt uitgebracht maar ook op vinyl in officieel 2 kleuren versies, zwart en grijs vinyl.
Deze laatste slechts in een oplage van 333 stuks!

Triptykon - Shatter
Reactie van Een Metalfan op 26-03-2011 om 18:55u

'Circle Of The Tyrants is u wellicht beter bekend als de cover die Opeth ervan maakte op My Arms, Your Hearse. '

Komaan zeg hahaha. Ik denk dat de meeste mensen wel het origineel kennen ipv die cover.