Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-12-2019

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Jaar van release: 2014
Label: Frontiers Records
Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Red Dragon Cartel is de nieuwe band van Jake E. Lee, en die kennen we natuurlijk nog als de gitarist die beeld- en geluidbepalend was op de Ozzy Osbourne-abums Bark At The Moon en The Ultimate Sin, zonder twijfel twee van de beste Ozzy albums ooit. Na zijn Ozzy-tijd kwamen nog de band Badlands en een handvol kleine projecten in de muziekwereld maar Lee trok zich uiteindelijk terug uit de muziek. Het was Ronnie Mancuso (Beggars & Thieves) die Lee uit zijn te vroege pensioen trok en meenam naar de studio van Kevin Churko (Ozzy Osbourne, Five Finger Dead Punch) in Las Vegas, en van het een kwam het ander.

Naast Mancuso op bas kwamen daar (via Facebook) de Engelse zanger D.J. Smith en Canadese drummer Jonas Fairley bij. De band nam vervolgens de schrijfsels van Mancuso en Lee op in Las Vegas, en Frontiers (wie anders) nam de oude gitaarheld graag onder de hoede. Het resultaat, moet ik eerlijk zeggen, bevalt me niet geweldig. De zang is erg zeikerig en het songmateriaal is aan de donkere kant.. Zo heeft bijvoorbeeld Feeder (met Robin Zander van Cheap Trick als gastzanger) kop noch staart, en de ballad Fall From The Sky is al even slaapverwekkend. Gelukkig zijn er voor dit album ook een aantal gastzangers opgetrommeld die er wél iets van wisten te maken.

Zo zingt Paul Di'Anno het nummer Wasted in, en ondanks dat je niet meteen kapot hoeft te zijn van zijn stem past het wel bij dit nummer, het eerste dat echt rockt. Dat doet Slave ook, al keert hier het dreinende en zeurderige weer een beetje terug. Big Mouth werd ingezongen door Maria Brink (In This Moment) maar ook zij klinkt alsof ze een lading drugs achter de kiezen had toen ze plaatsnam achter de microfoon. Men wist Sass Jordan te strikken voor Redeem Me en naar mijn bescheiden mening zet zij de beste prestatie van het hele album neer. Afsluiter is een pianostuk dat echt helemaal niets te maken heeft met de voorgaande negen tracks

Wat een mogelijke verrassing leek, werd voor mij een deceptie. Het merkbaar nog steeds aanwezige gitaartalent van Jake wordt in mijn ogen verkwanseld door gemiddeld songmateriaal dat gevoed werd door hedendaagse trends in de modernere rock metal en krijgt hij nergens echt de kans (behoudens enkele riffs en solo's, en het nummer Slave) om te laten zien wat hij nog steeds kan. Wat mij betreft mag hij terug naar Ozzy.

Tracklist:
1. Deceived
2. Shout It Out
3. Feeder
4. Fall From The Sky
5. Wasted
6. Slave
7. Big Mouth
8. War Machine
9. Redeem Me
10. Exquisite Tenderness

Score: 60 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 8 maart 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Reactie van Rene op 09-03-2014 om 23:29u
Score: 80 / 100

Als ik deze recensie lees krijg ik het gevoel dat er een compleet andere cd wordt besproken ?
Ik vindt het namelijk wel een goede cd , qua kritiek ben ik het eigenlijk alleen eens met de opmerking over t laatste nummer ( pianostuk ).
Het is het eerste stukje muziek wat Jake E.Lee ooit heeft geschreven maar hoort idd niet thuis op dit album.
Verder vind ik het op en top 80's hardrock met een geweldige Jake E. Lee , de zanger is naar mijn mening helemaal niet zeikerig .
Okay , niet ieder nummer is even geweldig maar Feeder bijvoorbeeld is toch echt een klasse song , lekkere groove ,fantastische zanger en heerlijk gitaargeweld .
Komt bij kijken dat naarmate je deze schijf de kans geeft en regelmatig beluisterd het gewoon een goede schijf is.
Ik weet ook wel dat het een kwestie van persoonlijke smaak is maar hierboven wordt de cd echt afgebrand en ik vindt dit absoluut niet terecht .
De opmerking dat Bark at the Moon en The Ultimate Sin als Ozzy's beste worden beschouwd is heel ver gezocht .
Bark At The Moon heeft zijn momenten , The Ultimate Sin is idd een klasse schijf ( al denkt de madman daar zelf heel anders over ) maar The Blizzard of Ozz en zeker Diary of A Madman zijn toch echt het beste wat Ozzy ooit gemaakt heeft ( mede door die andere geweldenaar op gitaar ) .
Buiten zijn werk bij Black Sabbath dan voordat daar iedereen over heen valt .....
Ik hoop van harte dan dhr. Lee weer helemaal terug is in de muziekbranche , hij is node gemist .

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Reactie van appie op 11-03-2014 om 23:30u
Score: 60 / 100

wasted met Diánno en redeem me met jordan dat zijn toch wel de uitschieters , verder vindt ik deceived nog sterk maar de rest valt toch om door de matige, ja hans je hebt gelijk zeikerige zang en de wel erg simpele teksten en refreintjes.
feeder is het zwakst die gast van cheap trick zingt hier echt als een nicht.
fffeeeeeeeeeedderrrrrrrr feeeeeeedddeerrrrrrr wat een kwijlebak.
de muziek op zich valt weinig op aan te merken.

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Reactie van Johnny op 12-03-2014 om 11:54u

@Rene, of je gelijk heb wat betreft de recensie kan ik niet beoordelen. Ik vond hem bij Ozzy en Badlands een goede gitarist. Echter Bark at the Moon en The Ultimate Sin van Ozzy zijn zeer goede albums en kregen ook goede kritiek en werden goed verkocht. Maar ik vind ze niet beter of slechter dan de rest van Ozzy. Ozzy heeft naar mijn mening altijd goede albums uitgebracht waarbij de ene beter was dan de andere dat wel. Maar altijd een ruime voldoende. Petje af voor Ozzy. Ik had bij het uitkomen van de Blizard nooit verwacht (en zo velen niet) dat Ozzy solo veel succes zou hebben.

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Reactie van Bastiaan op 12-03-2014 om 22:39u
Score: 80 / 100

Feeder niet goed? Uitgerekend die song is werelds!

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Reactie van robert op 14-03-2014 om 00:27u
Score: 80 / 100

wisselend ontvangen. Vond er zelf vanwege de zang in het begin ook maar bar weinig aan. Wordt echter beter naar gelang je de plaat wat vaker draait.

Missers van de plaat zijn Di Anno en die mevrouw Brink.

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Reactie van Peter op 25-05-2014 om 15:09u
Score: 100 / 100

Ik vind het best wel een aardig album, met als uitschieter de zang van Robin Zander. Heerlijk die sarcastische stem. Is niet zomaar een van de beste rockzangers aller tijden. Ik denk dat de kritische mensen eerst eens goed moeten luisteren voordat ze iets gaan schrijven.

Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel
Reactie van Paul op 05-06-2014 om 15:37u
Score: 100 / 100

Inmiddels 2 concerten bijgewoond, Maastricht en Hannover (DE).
Ik kan wel wennen aan de stem van Darren, vind hem absoluut niet onder doen voor de artiesten welke sommige van de Songs in zongen.
Hopelijk volgt er nog een Album.