Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

ZOAX - XIII
Jaar van release: 2014
Label: Century Media Records

ZOAX - XIII

Kan je wel een mooi verhaaltje schrijven over hoe 'lief je je bandleden wel niet vindt' en hoeveel 'respect je hebt voor groove, melodie en agressie', maar het gaat natuurlijk om de muziek. Dit Londense vijftal bedient zich van punky djent met gangvocals aangevuld met verschillende elementen uit de rock en als je niet vies bent van een gelikte productie, en bovendien een popvariant op metalcore wel leuk vindt, zou dit zomaar 'je ding' kunnen zijn.

Dat poppy moet trouwens een beetje met een korreltje zout genomen worden. Er wordt namelijk ruimschoots voldoende gemathmetald en geprogd om de gemiddelde Three Doors Down-adept te laten huilen in een hoekje. Maar deze vijftracks ep genaamd XIII luistert toch wel erg gemakkelijk weg. Met regelmaat is het ook echt wat te lief om door te gaan voor djent of metalcore. En toch zitten er zo nu en dan echt wel een paar strakke staccatoriffs en gave hooks in.

Echter verzandt de band al gauw weer in net iets te makkelijke punkstuff. Als je daarbij optelt dat de overgangen hier en daar net iets te gekunsteld en ietwat abrupt zijn dan is de conclusie al gauw dat deze poging tot versmelting van deze twee genres bij ZOAX niet helemaal uit de verf komt op XIII: de liefhebbers van proggy complexe structuren zullen de helft van de plaat te gelikt en te hip vinden. De liefhebbers van lekker in het gehoor liggende meezingrefreintjes zullen net iets te vaak de weg kwijt zijn in de polymeters.

Als deze heren echter wat meer aandacht aan compositie besteden en een goede live-reputatie op weten te bouwen, voorzie ik best mogelijkheden. De potentie is er en de verschillende genres komen op zich goed uit de verf. Als men deze adviezen ter harte neemt, zou het nog best wat kunnen worden met die full-length, maar vooralsnog heb ik zo mijn twijfels.

Tracklist:
1. Bitter.Angry.Fake
2. Burn It To the Ground
3. High
4. Jekyll Meets Hyde
5. Mind Game

Score: 59 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 28 februari 2014

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.