Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2021

Throne Of Katarsis - The Three Transcendental Keys
Jaar van release: 2013
Label: Candlelight Records
Throne Of Katarsis - The Three Transcendental Keys
Het Noorse Throne of Katarsis levert met The Three Transcendental Keys zijn vierde album af. Het laatste wapenfeit Ved Graven was een zeer sterke black metal release. Het nieuwste album bestaat slechts uit drie nummers, maar kent een totale speeltijd van drie kwartier. Als ik de bijvoegde beschrijving van dit album moet geloven, wordt er de komende 45 minuten een bak koude en rauwe ellende op mij afgevuurd.

Het eerste nummer The First Transcendental Key: Of Rituals (And Astral Spells) begint met een vrij rustige opbouw, maar al na een minuut barst het geweld los. Het geluid is behoorlijk dof. Het klinkt alsof de band in een garage speelt en je buiten mee luistert, achter een dichte garagedeur. Dit komt voornamelijk doordat Throne of Katarsis alles live opneemt en dat hoor je goed op dit album. Het doffe geluid zorgt overigens wel voor een duistere en beklemmende sfeer. De zang komt helaas niet al te krachtig over en instrumentaal klinkt het allemaal vrij standaard en voorspelbaar. Throne of Katarsis moet het vooral hebben van de sfeer op het album. De lengte van het nummer zorgt ervoor, dat je langzaam de muziek wordt ingezogen en de muziek blijft boeien.

The Second Transcendental Key: Beyond The Specter klinkt gevarieerder dan het openingsnummer. Throne of Katarsis wisselt snelle passages af met logge langzame riffs. Dit nummer heeft een typisch jaren negentig black metal geluid. Het nummer The Third Transcendental Key: In Timeless Aspects, vind ik het sterkste nummer van de drie. Langzame gitaarriffs zorgen voor een fijne spanningsopbouw. De band slaagt erin om gemeen en rauw over te komen, de sfeer van dit nummer is behoorlijk beklemmend. Dit spreekt ‘echte’ black metal fans waarschijnlijk wel aan.

Throne of Katarsis brengt met The Three Transcendental Keys een aardig album uit. Helaas mis ik echte hoogtepunten en kent het album weinig verrassingen. The Three Transcendental Keys zal waarschijnlijk weinig nieuwe fans voor deze band opleveren. Echter Throne of Katarsis levert wel voldoende kwaliteit om de huidige fans tevreden te houden.

Tracklist:
1. The First Transcendental Key: Of Rituals (And Astral Spells)
2. The Second Transcendental Key: Beyond The Specter
3. The Third Transcendental Key: In Timeless Aspects

Score: 75 / 100

Reviewer: Rudi
Toegevoegd: 3 december 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Throne Of Katarsis - The Three Transcendental Keys
Reactie van Bert op 03-12-2013 om 15:11u
Score: 40 / 100

-

Throne Of Katarsis - The Three Transcendental Keys
Reactie van Een Metalfan op 04-12-2013 om 12:44u
Score: 85 / 100

Jaarlijst! zonder twijfel... wat een fantastische plaat.

Throne Of Katarsis - The Three Transcendental Keys
Reactie van iron_dennis op 04-12-2013 om 16:34u

Geweldige band. Deze schaf ik zeker weer aan...