Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

White Wizzard - The Devils Cut
Jaar van release: 2013
Label: Earache Records
White Wizzard - The Devils Cut
We geven toe: hij is al even uit. Echter kunnen we het niet over ons hart krijgen om nieuw werk van een van Iron Maiden’s bekendste leerlingen onbesproken te laten. White Wizzard is en blijft een erg leuke band dat ruim vijf jaar al aardig wat leuke werkjes heeft uitgebracht. Echt topmateriaal is het niet, maar wel behoorlijk onderhoudend. Misschien zou bandleider Jon Leon er goed aan doen om eens een stabiele line up neer te zetten. Behalve hemzelf is alleen nog drummer Giovanni Durst nog over die op de vorige plaat te horen was.

Het vertrek van Wyatt "Screaming Demon" Anderson is erg jammer. Niet dat vervanger Joseph Michael rampzalig is, maar Anderson is duidelijk de meest talentvolle zanger die in White Wizzard gezeten heeft. Wat de songwriting betreft, is er gelukkig weinig veranderd. Het duurt, zoals altijd, wel even tot de composities van Jon Leon tot je doordringen, maar uiteindelijk is zijn werk erg genietbaar. Ik wil overigens ook niet te negatief klinken over Joseph Michael. De manier waarop hij Lightning In My Hands zingt, is absoluut erg goed. Dat is een lekker energiek nummer met een zeldzaam goed refrein. Steal Your Mind is een sterke ballad. Ook hier heb je weer die goede zanglijnen, al blijf ik nieuwsgierig naar hoe dit met Wyatt Anderson geklonken zou hebben. Let trouwens op die prachtige gitaarsolo’s aan het eind.

Er moet gezegd worden dat ook op White Wizzard’s derde plaat niet alle tracks even goed zijn. Slecht is het nergens, maar The Devils Cut is een typisch heavy metalalbum waarvan slechts enkele songs de moeite waard zijn. Behalve de titeltrack kan ik ook wel met Torpedo Of Truth (ben erg benieuwd wat dat is trouwens) uit de voeten. White Wizzard krijgt het voordeel van de twijfel, omdat de afwisseling er goed in zit en het album bij vlagen erg sterk is. Misschien moet het kwartje nog vallen. Binnenkort staan ze op de Nederlandse podia, dus wie weet!

Tracklist:
1. Forging The Steel
2. Strike The Iron
3. Kings Of The Highway
4. Lightning In My Hands
5. Steal Your Mind
6. The Devil's Cut
7. Torpedo Of Truth
8. Storm Chaser
9. The Sun Also Rises

Score: 79 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 6 oktober 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

White Wizzard - The Devils Cut
Reactie van Jeffrey op 06-10-2013 om 17:27u

Ruud, waarom dan een 79? Door de review komt de plaat over als een gemiddelde plaat met hier en daar wat sterke momentjes, maar nergens echt goed.

White Wizzard - The Devils Cut
Reactie van André Smoor op 06-10-2013 om 20:44u
Score: 89 / 100

Een beetje mosterd na de maaltijd deze review. Dit schijfje is al in juni uitgebracht en bevalt mij in ieder geval goed. Om de zangers te gaan vergelijken is hetzelfde als appels met peren te vergelijken. Joseph Michaels is een goede zanger, die volgens mij ook op de single Shooting Star zong. De nummers zijn gewoon lekker en naast de genoemde nummers zijn ook Kings of the highway en Strike the Iron erg goed, en kunnen uitgroeien tot live klassiekers. Vond je de vorige schijfjes al goed, kan je deze blind aanschaffen. En net zoals Steve Harris is Leon gewoon opzoek naar de juiste samenstelling om een klassieker ala Number of the beast op te nemen.

White Wizzard - The Devils Cut
Reactie van Marcel op 09-10-2013 om 23:24u

Ik moet zeggen dat dit anders wel een hele behoorlijke plaat is. Deze zanger doet me ook veel meer als Anderson. Echt een prima plaat en staat in pre order. Laat deze maar op wat festivals komen