Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Within Temptation - Paradise (What About Us?)
Jaar van release: 2013
Label: Sony BMG
Within Temptation - Paradise (What About Us?)
Kort geleden kondigde Within Temptation aan dat op hun nieuwe single een bijzondere gastbijdrage te vinden zou zijn. Op het nummer Paradise (What About Us?) bundelt Sharon Den Adel namelijk haar vocale krachten, met niemand minder dan Tarja Turunen (ex-Nightwish). Dit wordt uitgebracht op de gelijknamige ep, wat dient als voorbode voor het begin volgend jaar uit te komen nieuwe album.

De samenwerking kenmerkt zich met een protestnummer, over hoe moeder aarde behandeld wordt door ons. Thematisch dicht bij de band, en zo kan de uitwerking ook genoemd worden. Het nummer staat vol met typerende elementen die Within Temptation zich eigen heeft gemaakt. Dit aangevuld met Tarja Turunen, die het geheel ook een beetje als Nightwish laat aanvoelen. Dit resulteert in een prima single, dat zich naadloos bij het ouvre van de band aansluit. Wel had hier best wat meer buiten de gebruikelijke grenzen geweken mogen worden, want er wordt wel erg op safe gespeeld. Hoe anders is dat op demo track Silver Moonlight. Een nummer wat zich onderscheid door een heerlijk gitaarloopje, en waar eindelijk weer eens wordt gegrunt.

Van de overige demo nummers weet Let Us Burn ook een fijne indruk achter te laten, dit in tegenstelling tot Dog Days. Deze is wat mij betreft wat te rustig en wordt daardoor al gauw saai. Echter zijn dit ook demo tracks en dus nog niet helemaal af. Ze zullen dus in een andere vorm hun opwachting op de plaat maken.

Het toevoegen van het demo materiaal maakt dan ook, dat deze release leuk is voor de echte fans. Anderen kunnen beter wachten op de voltooide versies op het album. Desalniettemin is Paradise (What About Us) een mooi voorproefje op wat er komen gaat, en zal de titeltrack zeker opgepikt worden door menig radio station.

Tracklist:
1. Paradise (What About Us?)
2. Let Us Burn (demo)
3. Silver Moonlight (demo)
4. Dog Days (demo)
5. Paradise (What About Us?) (radio edit)

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 1 oktober 2013

Koop dit album in

Meer Within Temptation:

[ Terug naar de Album Reviews ]