Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

42 Decibel - Hard Rock ‘N’ Roll
Jaar van release: 2013
Label: SPV / Steamhammer Records

42 Decibel - Hard Rock ‘N’ Roll

Wanneer je niet beter zou weten, zou je bij een eerste luisterbeurt van dit Hard Rock ‘N’ Roll denken dat Bon Scott nog leeft en stiekem plaatjes maakt in Argentinië. Niets is minder waar, maar wanneer je deze Argentijnen hoort spelen, is de gedachte dat je hier oud opgepoetst materiaal van AC/DC in je handen hebt niet geheel onterecht. Het lijkt er namelijk veel op. Het iets modernere en hardere geluid, en wat invloeden van andere bands waaronder Status Quo en Thin Lizzy verraden dat het hier om nieuw werk gaat van de nog jonge mannen van 42 Decibel. Hard Rock ‘N’ Roll is hun debuutalbum en past in het rijtje van bands als Airbourne en het Nederlandse Black-Bone die de ongecompliceerde harde rock-‘n-roll met bluesinvloeden van de jaren zeventig nieuw leven inblazen.

De muziek klopt als een bus. De mannen hebben dan ook goed naar hun inspiratiebronnen geluisterd om te kijken wat werkt en wat niet. Ze wijken dan ook weinig af van de welbekende hardrockpaden, maar het enthousiasme en de energie die van de nummers uitgaat, maakt dat gebrek aan originaliteit meer dan goed. Net zoals de muziek van hun idolen, zijn de nummers van 42 Decibel niet gebonden aan plaats of tijd, met teksten die gaan over seks, drugs en rock-‘n-roll; over de zoektocht naar het vrije gevoel, grenzeloos genieten en je eigen weg gaan in een wereld waarin dat soms moeilijk is. Deze schijf vertolkt die gevoelens van begin tot eind.

Tracklist:
1. Scotch Drinker
2. Smokin’ Fire
3. Long Legged Woman
4. The Real Deal
5. Take Me
6. I’m Gonna Give You All
7. Drinkin’ Margeritas
8. Addicted To Rage
9. Born To Ride Alone
10. Rocker Soul
11. Drunk Love
12. Gimme A Drink

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 6 augustus 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

42 Decibel - Hard Rock ‘N’ Roll
Reactie van jt op 06-08-2013 om 21:52u
Score: 78 / 100

Gewoon leuk, het heeft ook veel van ac maar constant mist er wat. Wat er mist is de man achterin. Stevie heeft hem ooit eens een tijdje vervangen, toen miste je hem ook., Malcolm.

42 Decibel - Hard Rock ‘N’ Roll
Reactie van appie op 06-08-2013 om 23:17u
Score: 80 / 100

oh best heel leuk maar ja het ruwe randje van ac/dc ontbreekt hier wel voor een groot deel, volgende keer wat meer pit graag