Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

E.Town Concrete - The Renaissance
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
E.Town Concrete - The Renaissance
Het Amerikaanse bandje E.Town Concrete is al een tijdje bezig. Oorspronkelijk als zijproject, maar een serie succesvolle optredens heeft de leden doen besluiten hun andere bands te verlaten. op deze derde cd laten ze horen of dat de moeite waard is geweest.

De ritmesectie zet op elk nummer een strakke beat neer, zonder te vervallen in ingewikkelde progressieve roffels die er toch niet zo toe doen. De enige gitarist zorgt voor de aankleding van de songs, waardoor de meeste nummers aardig ruig en rockend uit de hoek komen, sommige meer groovend en funky klinken, maar vaak deze stijlen door elkaar mixen. Semiballads worden dan ook niet over het hoofd gezien.

Tony Martini bepaald met zijn stem echter de sound van de band. Mysterieus fluisteren, verontwaardigd zijn denkbeeldige tegenstanders en klootzakken uit het verleden omverlullen en roepen, schreeuwen van woede, angst, haat en alle emoties daartussenin. Hij doet het allemaal. Behalve zingen dan, want dat kan 'ie niet.

Klinkt leuk tot dusver? Is het niet.

E.Town Concrete is gewoon een van de zovele Nu-Metalbands (pardon, Rapcore volgens de platenmaatschappij) uit de States, en heeft niets om op te vallen in de menigte. En Rapcore (pardon, gewoon goeie ouwe Rock volgens de band), daar houden we niet van. De muziek heeft niets bijzonders, een begeleidingsband om slechte rapper Martini te ondersteunen. Dat betekent dus geen solo's, geen avontuurlijke instrumentale stukken en riffs die allemaal op elkaar lijken. De zang is zoals eerder gezegd rap en op sommige nummers Soulfly- en Slipknotachtig gebrul.

De teksten zijn ook al zo heerlijk cliché. Afzetten tegen de maatschappij, songs over de band, hatelijke verwensingen, janken over een slechte jeugd. Tussendoor nog even vertellen hoe stoer we zijn, en zo af en toe een indrukmakende (?) one-liner. Jawel, allemaal in het verlengde van Limp Bizkit. Alleen is die DJ gelukkig achterwege gelaten.

Conclusie? Lekker laten liggen die plaat.

Tracklist:
1. Mandibles
2. More Than Incredible
3. Metroid
4. So Many Nights
5. Let's Go
6. Baptism
7. Appetite For Distinction
8. Battle Lines
9. Doormats
10. Punch The Walls
11. Stranglehold (bonustrack)
12. In The Heart Of Wolves

Score: 50 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 25 augustus 2003

Koop dit album in

Meer E.Town Concrete:

[ Terug naar de Album Reviews ]

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 25-08-2003 om 23:30u

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Dit is echt een slechte review! Geen solo's? Luister de track 'So Many Nights' nog maar even terug! Tony Martini? Hij heet nog altijd Anthony Martini (of Ant$). Side-project? Nee, meneer de reviewer, helemaal mis! Ze zijn al sinds 1995 in deze bezetting muziek aan het maken (overigens maakten ze al deze crossover van hip hop en metal voor het "limp-tijdperk"). Wat je er verder van vindt moet je zelf weten, maar doe in ieder geval even je huiswerk voordat je een review schrijft. Gelukkig hou ik niet van het soort muziek wat normaal gesproken op deze site gereviewed wordt! Succes nog met het verbeteren van de site, als het niet wil lukken kun je hem maar beter opheffen.. Verdoe je tijd er niet mee! Vriendelijke groeten, Geen_Metalfan (overigens vind ik E. Town Concrete WEL goed (goed??!?!, Ja echt!))

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 26-08-2003 om 09:00u

Voor de revieuwer: Als dat zo een slechte plaat is , voor wa geeft ge die mannen dan 50 ? Limp Bisshit en trawanten krijgen van mij altijd nul de ballen ! Zo simpel is dat . Voor die klojo hierboven : Als ge geen metalfan zijt , wa komt gy hier dan doen ? Kick ass en trap het af ! Idioot . Old Motorheadbanger

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 26-08-2003 om 10:52u

Pppfff pleur toch op, de meeste 'metalfan' bezoekers zijn echt volop gay en denken dat ze metal zijn (uitzonderingen daargelaten)! Het gros is zeer triest en lopen stoer te pronken met hun true metalfan shirtjes, laat me niet lachen. En by the way echt een volop gare review! (Iemand die van poprock tot deathmetal luistert, dus in jullie true ogen niet zo erg true is ... bbrrrrr!)

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 26-08-2003 om 14:01u

sjezus, als je niet van dit soort muziek houdt, review hem dan helemaal niet, ipv een slechte review plaatsen als je toch al bevooroordeeld bent. Laat hem dan door iemand reviewen die op z'n minst een beetje geinteresseerd is in deze muziekstroming..

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 26-08-2003 om 16:15u
Score: 50 / 100

"Side-project? Nee, meneer de reviewer, helemaal mis! Ze zijn al sinds 1995 in deze bezetting muziek aan het maken (overigens maakten ze al deze crossover van hip hop en metal voor het "limp-tijdperk")." kort samengevat uit de biografie: bandleden spelen in verschillende bands, beginnen samen een bijbandje (funband), verlaten daarna hun eigen bands. Weichy

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 26-08-2003 om 16:36u
Score: 50 / 100

En verder... Alles wat binnenkomt word gerecenseerd. Dat verwachten de bands en de platenmaatschappijen, dus dat gebeurt. Soms krijgen we wel eens een randgeval binnen, zoals in dit geval E.Town Concrete, of (kijkend naar mijn eigen recensies) doubleDrive. Die recenseren we natuurlijk ook, en dan zo objectief mogelijk. Dat kan dan positief uitvallen (doubleDrive, 80/100) maar ook negatief zoals in dit geval. En da's dan jammer voor de bands, platenmaatschappijen en fans. Maar dat is het risico dat ze lopen. En daarbij, een recensie blijft gewoon een mening en een advies. Ik hou dan ook niemand tegen om hem niet te kopen. Weichy

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 26-08-2003 om 23:56u

Beetje jammer dat het zo zegt Weichy, een recensie dient niet louter gebaseerd te zijn op je eigen mening, maar mag ook wel wat objectieve elementen bevatten. Simpelweg, iets kan best goed zijn ook al is het niet je smaak c.q. valt binnen de richtlijnen van de stijldiversiteit van MetalFan.

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 27-08-2003 om 09:18u

Dan heb je verkeerd gelezen. De eerste helft van de recensie is puur objectief. In de tweede helft geef ik mijn mening, en dat is dat ik 'm slecht vind, en niet alleen omdat het toevallig Nu-Metal, moderne Rock, Rapcore of wat voor stijl dan ook is. Weichy

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 28-08-2003 om 12:08u

Hhmm tja, ik verdenk toch menig over het algemeen metalfanner van een stel ongegronde vooroordelen. Neem bijvoorbeeld review van Graspop waar de hardcore er zeer bekaaid afkomt met hooguit Pro-Pain, terwijl Hatebreed naar mijn idee het meest brute optreden heeft gegeven (niet geheel tegen de verwachting in lijkt me zo). Nee, maar de 'metal' (?) van Apocalyptica wordt wel breeduit beschreven. Beetje jammer hoor dat metalcore/hardcore meestal links wordt gelaten. Niet dat ik alleen voor hardcore gerelateerde bands kom, maar Ministry, The Haunted, Mastodon, Sepultura enzo waren ook volop kick! Dit zelfde fenomeen is ook wel terug te vinden in recensies enzo. Toch jammer aangezien met name de metalcore, heel sterk metal georienteerd is, dus niet geheel onlogisch om daar wat meer aandacht aan te besteden. Voor de rest geen klachten hoor, meer een suggestie ;)

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 29-08-2003 om 15:06u

Nu metal is onstaan in de breinen van mensen die denken ruige muziek met commercieel gezeik te mixen om op die manier lots of cash te verdienen.Triestig . En voor die ene poprock tot death metalluisteraar, ge zit de treu metalfans voor gay uit te schijten maar ge komt hier toch graag. Welcome to the gayparade . Nooit gedacht dat deze schytplaat zoveel reacties ging krygen . Laat die nu metallers dan een eigen webschijt maken in plaats van hier de boel te komen verkloten. Old Motorheadbanger

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een_Metalfan op 22-04-2004 om 22:13u

Jezus dat gezeur altijd over nu metal. Net dat black en death metal lekker is met hun ik geloof in de duivel en niet in god en de helft van de oude garde van de black metal vieze fascisten zijn. En luister eens naar system of a down hebben hun terug kerende riffs NEE!!! Ik wordt zo stront ziek van die lui die denken nu metal aftekraken blijf toch mooi je eigen muziek luisteren en ga gezellig de duivel aanbidden en met je mooie fantasien om de hele mensheid uitteroeien. Zo dat is mijn mening. True metal is alleen heavy metal trouwens.

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Reckoning op 30-11-2004 om 14:55u
Score: 20 / 100

Ik ga volledig met de review mee. Instrumentaal laat het al te wensen over, maar de raps verneuken deze plaat des te meer. Nog tenenkrommender is de Fred Durst-immitatie van de rapper tijdens hun clips. Driewerf bah!

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van 'BONES' op 04-01-2005 om 19:29u

Even los van het album ....over Fred Durst immitaties gesproken Jamey van hatebreed wordt nooit hiermee geconfronteerd observeer en bestudeer hem maar eens goed en zie de gelijkenis!! En even voor de duidelijkheid: Als er gerapt wordt in metal is dat niet per definitie NU-METAL!!!!! Stuck mojo, biohazard etc. zijn allemaal inspiratie geweest voor deze generatie metalcorebands incl. jamey(hatebreed) !!!!

E.Town Concrete - The Renaissance
Reactie van Een Metalfan op 04-04-2009 om 18:37u

wie dit numetal noemt heeft geen verstand van muziek...slechte recensie btw...