Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Dr Doom - Everyone Is Guilty
Jaar van release: 2012
Label: Hammerheart Records
Dr Doom - Everyone Is Guilty
Het is alweer bijna het einde van het jaar. Altijd het uitgelezen moment om te kijken wat voor moois er afgelopen jaar allemaal op schijf is uitgekomen en een jaarlijstje samen te stellen. En dan blijkt dat er ontzettend veel moois is uitgekomen op grindcoregebied in 2012: Napalm Death, Afgrund, Noisear, Coldworker, Anaal Nathrakh, Terrorizer, Dr Doom… Wacht eens even; Dr Doom? Die is nog niet besproken. Een mooi moment om nog net op de valreep iets over deze Nederlandse band te schrijven en dit onrecht meteen recht te zetten. Want Dr Doom levert met zijn debuutplaat Everyone Is Guilty namelijk meteen een van de beste grindcoreplaten van het jaar af.

Op Everyone Is Guilty staat een aantal bekende nummers die we al eerder tegenkwamen op de ep Dr Doom uit 2007 (Working Class Crusade en Keys To My Heart) en de split met Collision uit 2008 (A Few Dead Men en This Is Our Funeral). Wat meteen opvalt is de opbouw van de plaat. Na het intro schiet de band uit de startblokken, met als hoogtepunt het fenomenale Die With Me: een maniakaal goed stukje grind. In plaats van de langzamere nummers te verdelen over de plaat en daardoor regelmatig de snelheid eruit te halen, kiest Dr Doom ervoor om ze achter elkaar te zetten en min of meer in elkaar over te laten lopen. Van Spite Bearer tot en met Stock Broker Down klinkt daardoor als een loodzware adempauze, waarna de snelheid weer rap oploopt. Apollo’s Death is vervolgens een prachtig en episch einde van deze plaat.

Het gevoel van melancholie in alom aanwezig op Everyone Is Guilty. Daarmee geeft Dr Doom een heel eigen geluid aan grindcore en bewijst deze band op dit moment ongeëvenaard te zijn binnen de Nederlandse grindcorescene. En zeker voor een debuutplaat is dat een uitermate knappe prestatie. Petje af, heren!

Tracklist:
1. Le Temps Detruit Tout
2. Prophesied Distaster
3. Improving Time
4. A Special Kind Of Hatred No Words Can Express
5. Die With Me
6. Spite Bearer
7. Exiled To The Deserts Of Nothingness
8. Stock Broker Down
9. Working Class Crusade
10. A Few Dead Men
11. Pilloried En Public
12. Pater Tempus Tui Ventum Est
13. This Is Our Funeral
14. Counter Culture
15. The Keys To My Heart
16. Apollo’s Death

Score: 88 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 25 december 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dr Doom - Everyone Is Guilty
Reactie van iron_dennis op 25-12-2012 om 22:28u
Score: 80 / 100

Vette plaat ja, zekerz!

Dr Doom - Everyone Is Guilty
Reactie van Een Metalfan op 03-01-2013 om 12:00u

Op de valreep? Gast.... fucking veel te laat man!

Dr Doom - Everyone Is Guilty
Reactie van arjans op 30-01-2013 om 18:07u
Score: 90 / 100

Maar wek een fucking goede plaat!!