Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Troubled Horse - Step Inside
Jaar van release: 2012
Label: Rise Above Records
Troubled Horse - Step Inside
Zo hoor je een paar jaar niets van Witchcraft en zo brengt bassist Ola Henriksson twee platen in een maand uit. Dit betreft dan wel geen Witchcraft, maar buiten Ola spelen ook nog twee heren met een Witchcraftverleden bij Troubled Horse. John Hoyles en Jens Henriksson verlieten die band eerder dit jaar. Zonder de kenmerkende stem van Magnus Pelander blijken de verschillen toch wel erg groot te zijn. Waar Witchcraft veel mysterieuzer klinkt, werpt Troubled Horse zich op als concurrent van Graveyard en Horisont en de Zweedse tegenhanger van Rival Sons.

Troubled Horse mikt dan ook echt op een lekker zomers garagerockgeluid. Hier resulteert dat in een tiental catchy songs doorspekt met blues- en sixtiesinvloeden. De enige overeenkomst met de muziek van WItchcraft is dat ook de muziek van Troubled Horse even wennen is. Goed is het in elk geval zeker. Tainted Water is een spetterende opener bijvoorbeeld. Het is energieke muziek met een goed gevoel voor melodie. De vervolgtracks zijn over het algemeen rustiger met mooie accenten. Het enige wat daarop aan te merken valt is dat Troubled Horse soms te vrijblijvend is. Er komen prachtige stukjes voorbij. In plaats van om daar nummers omheen te bouwen, staan er weinigzeggende rockers als One Step Closer To My Grave op de plaat. Ook de refreinen zijn soms niet al te best. In het geval van Shirleen heb ik er zelfs moeite mee om van de doorspoelknop af te blijven.

Ondanks dat dit de eerste plaat is van Troubled Horse, zit hier natuurlijk een hoop ervaring achter. Dat hoor je direct. Step Inside is een vrij volwassen plaat. Het is daarom lastig om bepaalde minpuntjes toe te schrijven aan jeugdig enthousiasme, maar op de een of andere manier komt het zo wel op me over. Muzikaal valt er echter een hoop te genieten en liefhebbers van eerder genoemde bands doen er goed aan om Troubled Horse een kans te geven.

Tracklist:
1. Tainted Water
2. Bring My Horses Home
3. Sleep In Your Head
4. Another Man’s Name
5. All Your Fears
6. One Step Closer To My Grave
7. Shirleen
8. As You Sow
9. Don´t Lie
10. I've Been Losing

Score: 82 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 1 november 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Kees D. op 01-11-2012 om 17:11u

Goed geschreven recensie Ruud! Over hun singeltje van een paar jaar terug was ik erg enthousiast, kijk dan ook erg uit naar deze LP. Erg leuk, die Zweedse scene.