Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Kontrust - Second Hand Wonderland
Jaar van release: 2012
Label: Napalm Records
Kontrust - Second Hand Wonderland
Een jaar of twee terug maakte het Oostenrijkse Kontrust furore met de single Bomba, wat de band hier zelfs een notering in de hitparades opleverde. De humorvolle crossover haalde zelfs het podium van de Zwarte Cross. Nu is de band terug met een nieuwe cd getiteld Second Hand Wonderland.

Second Hand Wonderland is een vrij logisch vervolg op het vorige album Time To Tango. If it ain't broken then don't fix it, om er maar eens een Engelse uitdrukking tegenaan te gooien. Nog een Engelse uitdrukking die van toepassing is op Kontrust en Second Hand Wonderland: one trick pony. Het kunstje dat de band op het vorige album flikte kennen we nu wel. Ja, tuurlijk, nummers als Sock 'n' Doll, Monkey Boy of Rasputin zijn lekker catchy en bevatten wat crunchende gitaren, maar het springt allemaal veel te veel van de hak op de tak, om er maar eens een Nederlandse uitdrukking tegenaan te gooien.

Kudo's voor de vocalisten, want deze leveren wel verdienstelijk werk af. Door het aparte accent van zanger Stefan klinkt het allemaal nog wat grappiger, en hij wordt goed aangevuld door zijn vrouwelijke compagnon Agata. Zij klinkt met enige regelmaat wat als die meid van Guano Apes, die ook best een aangenaam geluid heeft. Maar toch, na enkele nummers is het leuke er wel van af. Al twijfel ik er niet aan dat enkele nummers het erg leuk op feestjes zullen doen, net zoals hun grote hit dat ook deed.

Tracklist:
1. Sock 'n' Doll
2. Falling
3. Monkey Boy
4. U Say What
5. The Butterfly Effect
6. Rasputin
7. Bad Betrayer
8. Adrenalin
9. Hocus Pocus
10. Raise Me Up
11. Hey DJ!
12. Police

Score: 65 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 7 mei 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Kontrust - Second Hand Wonderland
Reactie van Een Metalfan op 08-05-2012 om 00:42u
Score: 2 / 100

Schijtband

Kontrust - Second Hand Wonderland
Reactie van Een Metalfan op 09-05-2012 om 11:40u

jongens aub waarom doen jullie ons dit aan.

dit heeft toch helemaal niks met metal te maken.