Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Cardamon - Sun As Never
Jaar van release: 2011
Label: Eigen beheer

Cardamon - Sun As Never

Het Utrechtse Cardamon timmert al een tijdje aan de weg. Na de debuutrelease The Primrose Path in 2007 speelden de vier heren en dame in voorprogramma's van onder andere Delain, Stream of Passion en Autumn. Daarmee is de inkadering gelijk wel voltooid: female fronted gothic metal.

Uiteraard volgen dan al snel de fronsende wenkbrauwen van u als lezer: hebben we weer zo'n WT-kloon te pakken?!" Nou, ik kan u verzekeren, strek de wenkbrauwen maar weer. Deze band valt eerder te categoriseren bij bijvoorbeeld Katatonia, dan bij de radiofriendly 'sprookjesmetal' van Sharon den Adel. Maar overeenkomsten zijn uiteraard onvermijdelijk.

Verder weet zangeres Floortje Donia zich met een stel ervaren bandleden (onder andere uit Detonation, After Forever, The Saturnine) in de gelederen, gesteund door een solide gitaartandem en een heerlijk stuwende ritmesectie. Wat de muzikale ondersteuning betreft is er dan ook geen reden tot zorgen of kritiek. Met zulke heren achter zich, krijgt ze vanzelfsprekend uitgebreid de ruimte om haar stem ten volle tentoon te spreiden en dat doet zij over de gehele linie ruim voldoende.

Daarmee wordt gelijk een kritiekpuntje blootgelegd: het is allemaal wel 'voldoende'. Begrijp me niet verkeerd, Floortje heeft een geweldige stem en weet heus wel hoe ze de noten moet raken, maar na een aantal luisterbeurten besluipt het gevoel dat ze af en toe wel wat meer variatie in haar stem zou kunnen gebruiken.

Maar daar moet niet al te lang bij stil gestaan worden, want met dit album op zak heeft de band een sterke release om aan de portfolio toe te voegen. De festivalboekers moeten hun blik maar eens op deze band laten vallen en ze de kans geven om het op een groot podium ook waar te maken. Er is hier nog altijd een markt voor en live kan dit zeker weten menige festivalweide bekoren.

Tracklist:
1. Away From The Light
2. Down Alone
3. Spanning The Distance
4. All Wou Were Meant To Be
5. Antithesis
6. Masterminds
7. Deaf Or Blind
8. Walk On By
9. Amaze Yourself

Score: 78 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 23 januari 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]