Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Die Apokalyptischen Reiter - The Greatest Of The Best
Jaar van release: 2011
Label: Nuclear Blast Records

Die Apokalyptischen Reiter - The Greatest Of The Best

Het is bijna onmogelijk om in de afgelopen zestien jaar niet van Die Apokalyptischen Reiter gehoord te hebben. Al is het alleen maar van naam in combinatie met hun grappige song- of albumtitels zoals All You Need Is Love. In hun zestienjarig bestaan, hebben zij acht albums uitgebracht, wat EP’s en een drietal DVD’s. The Greatest Of The Best is hun eerste verzamelaar.

Het beste kiezen uit een repertoire van ruim honderd nummers is niet gemakkelijk. De selectie is gebaseerd op live- en publieksfavorieten en een keuze van fans. Het resultaat is een lijst van twintig songs die mooi zijn verpakt in een gelimiteerde digipack met daarbij een boekje van 48 pagina’s.

De nummers geven een aardig beeld van de band door de jaren heen. Hoewel ik me niet in alle keuzes vinden kan, reflecteert de selectie wel de bonte speelstijl van de heren. De mengelmoes van stijlen zoals folk, death metal, classic rock, en allerhande internationale invloeden zijn allemaal op dit schijfje vertegenwoordigd. Evenals de vele nummers voorzien van grappige teksten doorweeft met zelfspot. Het brute Friede Sei Mit Dir wordt afgewisseld met het langzamere werk. En pretnummers zoals We Will Never Die worden voorafgegaan door een klassieker als Seemann, wat nog het best te omschrijven valt als een Duitse variant van een Skyclad-song.

De diverse liederen zijn niet opnieuw opgenomen, en verschijnen dus zoals ze al eerder te horen waren op de originele of heruitgebrachte albums. Hoewel ik begrip heb voor die keuze, zou een heropname van bijvoorbeeld Metal Will Never Die van het debuut niet hebben misstaan. Voor puristen zal het een doodzonde zijn, maar in dit geval geef ik de voorkeur aan de zangkunsten van Fuchs die sinds 2000 de vocalen voor zijn rekening neemt (voor die tijd gitaar).

Buiten de kleine opmerkingen geeft deze best of zoals gezegd een mooi beeld van Die Apokalyptischen Reiter door de jaren heen. Hoewel zij na zestien jaar nog vooral bekend zijn op het Europese vasteland, breidt hun faam zich nog immer uit, en krijgen zij hoe langer hoe meer de aandacht die zij verdienen. Een mooie aanwinst voor doorgewinterde fans gezien de mooie vormgeving, maar vooral ook voor hen die nog niet zo bekend zijn met het het werk van Die Reiter.

Tracklist:
1. Die Boten
2. Adrenalin
3. Es Wird Schlimmer
4. Seemann
5. We Will Never Die
6. Die Sonne Scheint
7. Der Kleine Wicht
8. Nach Der Ebbe
9. Wir Reiten
10. Unter Der Asche
11. Friede Sei Mit Dir
12. Revolution
13. Das Paradies
14. Komm
15. Der Weg
16. Erhelle Meine Seele
17. The Fire
18. Riders On The Storm
19. Reitermania
20. Metal Will Never Die

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 27 november 2011

Koop dit album in

Meer Die Apokalyptischen Reiter:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Die Apokalyptischen Reiter - The Greatest Of The Best
Reactie van Een Metalfan op 27-11-2011 om 18:03u

Alle verzamelaars zijn geldklopperij

Die Apokalyptischen Reiter - The Greatest Of The Best
Reactie van Elisa op 20-02-2013 om 12:22u

Lieber Christian,Zu Deinem 46. Geburtstage gratuliere ich Dir hzerlich. Ich freue mich so sehr und bin dankbar fcber Dein Leben und Deine Mitte. An Deinem Geburtstag sangen wir im Kloster folgenden Psalm: ( No 146) Il est bon de feater notre Dieu, il est beau de chanter sa louange.Le Seigneur rebe2tit Je9rusalem, il rassemble les de9porte9s d'Israebl.Il gue9rit les coeurs brise9s et soigne leurs blessures.Il compte le nombre des e9toiles, il donne e0 chacun un nom. Christian Michael, Pre9diger, Pilger, Lehrer, Freund und Meister und Jesuit. Ich freue mich sehr auf Deine Rfcckkehr. Ich bin so froh, dass die harte Zeit sich etwas gelockert hat. Ich wfcnsche Dir und Franz, und Hildegard und Estherdie Mf6glichkeit wieder richtig Aufzutanken und sende Euch liebe GrfcsseAntonia