Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

The Devin Townsend Project - Ghost
Jaar van release: 2011
Label: InsideOut Music
The Devin Townsend Project - Ghost
Het Devin Towsend Project is een project zoals er niet veel zijn, je kunt eigenlijk wel stellen dat het project bijna uniek in zijn soort is. Het project bestaat uit 4 cd’s waarvan de gevarieerdheid erg groot is.
Ghost is het vierde en laatste album van het Devin Towsend Project. De twee albums Ghost en Deconstruction zijn gelijktjdig uitgebracht. Aangezien beide albums aparte cd’s zijn, worden deze ook los van elkaar gerecenseerd.

Ghost is de rust na de Destruction-storm, het is een zeer rustig is. Zij die bekend zijn met het materiaal van Townsend zullen dit niet snel herkennen als materiaal afkomstig van de hand van Townsend. Tegelijkertijd toont het album de veelzijdigheid van deze man aan.

Als je de eerste tonen van Ghost hoort, lijkt het alsof de verkeerde cd in de cd-speler zit. De dromerige keyboards, fluit, subtiele bas, zang en drum zijn representatief voor de cd, met uitzondering van de mid tempo nummers Ghost en Blackberry.

Ghost heeft nummers met mooie melodieën en is een mix van symfonische rock en New-Age muziek. De pure metalfan zal deze cd niet snel kunnen waarderen. Mensen die openstaan voor meer dan metal alleen zullen Ghost kunnen waarderen om de mooie beelden die de subtiele melodieën oproepen.

Het is even wennen, maar deze andere Townsend is zeker de moeite waard. Het gevaar van Ghost is dat als je de cd helemaal beluisterd, de muziek je aandacht niet meer helemaal trekt. De klanken gaan na verloop van tijd wat in elkaar over te vloeien, hierdoor beginnen de nummers op elkaar te lijken.

Tracklist
1. Fly
2. Heart Baby
3. Feather
4. Kawaii
5. Ghost
6. Blackberry
7. Monsoon
8. Dark Matters
9. Texada
10. Seams
11. Infinite Ocean
12. As You Were
13. Radial Highway

Score: 78 / 100

Reviewer: Ralph
Toegevoegd: 20 november 2011

Koop dit album in

Meer The Devin Townsend Project:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bastiaan op 20-11-2011 om 20:42u
Score: 10 / 100

Gaap..... leuk als je naar wereldmuziek luistert ofzo, maar verder.... Panfluiten zijn niet goed te praten, nooit ;)

Reactie van Een Metalfan op 23-11-2011 om 18:57u

De titel van de andere plaat is Deconstruction, niet Destruction en Radial Highway is een nummer afkomstig van Ghost 2. ;)

Vind het trouwens een prima plaat, toont alleen maar de veelzijdigheid van een artiest die zich niet alleen aan metal houdt.

Reactie van Een Metalfan op 27-11-2011 om 12:42u

"Ghost is de rust na de Destruction-storm, het is een zeer rustig is."

Wel fijn dat Devin tegenwoordig 'is'en uitbrengt, in plaats van albums. Worden reviews niet gecheckt voordat ze online gaan?

Korte zinnen zijn vervelend trouwens. Want dan lees je ze ook zo. Alsof iemand de hele tijd stopt. Midden in de zin. Dat kan vervelend zijn. Misschien is dat nog een leerpuntje.

Reactie van Een Metalfan op 29-11-2011 om 13:15u
Score: 1 / 100

Ik stop SYL maar weer in de cd-speler!