Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Haemorrhage - Hospital Carnage
Jaar van release: 2011
Label: Relapse Records
Haemorrhage - Hospital Carnage
Hospital Carnage is alweer de zevende volwaardige release van het Spaanse Haemorrhage. Je zou denken dat deze ervaren goregrinders inmiddels een flink potje kwaliteitsgrind uit hun mouw kunnen schudden, maar het lijkt haast of Hospital Carnage op de automatische piloot is gemaakt.

Op het eerste gehoor klinkt het allemaal prima. Klassieke goregrind waarin erg veel raakvlakken met de grootmeesters van Carcass te bespeuren zijn. Zoveel zelfs, dat het af en toe wat verdacht wordt: het begin van Open Heart Butchery bijvoorbeeld, lijkt wel heel erg veel op Buried Dreams van Carcass. Echter, het niveau van Carcass wordt bijna nergens gehaald. Het tempo gaat nog maar sporadisch in grindcoreversnelling en verder blijft het voornamelijk hangen in een tweekwartsmaat die na een aantal nummers redelijk vervelend begint te worden.

Ook qua zang is het een beetje behelpen. Dit soort hoge gorgels kan over het algemeen mijn goedkeuring wel wegdragen en ook de ondersteuning van de donkere grunt is prima, maar de zanglijnen lijken erg veel op elkaar en de refreintjes zijn voornamelijk het herhalen van de songtitel. Leuk is wel, dat ik verschillende talen voorbij hoor komen, voor zover ik het kan verstaan.

De productie is wat rommelig, zeker waar het de gitaarpartijen en (in mindere mate) de drums betreft. Het gebruik van samples komt op mij wat geforceerd grappig over en voegt niets toe aan de muziek. Er staan uiteraard best wel wat leuke nummers op deze plaat. Fomite Fetish en Necronatology zijn zeker de moeite waard, maar de rest van de plaat blijft een beetje in de middelmoot hangen en dat is toch niet iets wat ik verwacht bij een band als Haemorrhage. Blijft er dus een magere voldoende over.

Tracklist:
1. Open Heart Butchery
2. Traumageddon
3. Resuscitation Manoeuvres
4. Flesh Devouring Pandemia
5. Fomite Fetish
6. Amputation Protocol
7. 911 (Emergency Slaughter)
8. Doctors Of Malpractice
9. Tumour Donor
10. Hospital Thieves
11. Splatter Nurse
12. Hypochondriac
13. Ingreso Cadaver
14. Necronatology
15. Intravenous Molestation Of Obstructionist Arteries (O-pus VI)

Score: 65 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 3 juni 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]