Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

The Storm - Black Luck
Jaar van release: 2010
Label: Spinefarm Records
The Storm - Black Luck
Dat Denemarken een land is waar het fris kan zijn en flink kan waaien, dat wisten we natuurlijk al. Dat dit land ook aardig wat gerespecteerde artiesten uit het hardere genre kent, ook. Zie Pretty Maids, Mercyful Fate, King Diamond, en van latere datum onder andere ook Volbeat. The Storm viert dit jaar zijn vijfjarig bestaan, en brengt ons het samenwerkingsverband van het stel Johan Wohlert (ex-Mew) en Pernille Rosendahl, wier stem eerder mocht rijpen bij de band Swan Lee.

Hun debuut kwam in 2006 al uit, en het in Amerika onder productionele leiding van Roy Thomas Baker (o.a. Mötley Crüe) opgenomen Where The Storm Meets The Ground brak in Denemarken alle verkooprecords. Vreemd toch dat zoiets in ons kikkerlandje niet echt opvalt. Denemarken viel volledig voor de band, maar het duurde toch vier jaar voordat de opvolger op de plank lag, geproduceerd door Jacob Hansen (o.a. Volbeat).

De muziek van The Storm zou je een crossover kunnen noemen van poppy rock, metal, new wave en een klein tikje gothic. Er zit een aardige drive in en vooral veel melodie, die voor veel metalliefhebbers veel te commercieel zal klinken, maar het heeft wel een zekere mate van aanstekelijkheid. Zangeres Pernille doet mij denken aan Avril Lavigne in haar zangtechnische benadering, en ook het songmateriaal van The Storm past wel een beetje in die hoek (Honesty), zij het veel minder gericht op tieners en diverser in stijl. Van dit album is inmiddels ook een single getrokken, Black Shot Eyes (afgekort tot B.S.E.); niet verwonderlijk, omdat Volbeat's Michael Poulsen hier een vocale bijdrage levert.

Een voor liefhebbers van het melodieuzere en commerciëlere rockgenre zeer goed te verstouwen cd, die in de zomer grote ondersteuning gaat krijgen op het Wave Gotik treffen in Leipzig. Ik ben benieuwd of de band dit live waar kan maken, en als ze dat lukt, dan zie ik wel toekomst in The Storm. Lekker plaatje dit!

Tracklist:
1. Wall Of Shame
2. Honesty
3. Are Your Shoes Too Tight?
4. Beauty Of Small Things
5. Lullaby
6. B.S.E
7. Dominos
8. Herculean Task
9. Black Luck
10. Pass For A Lonely Person
11. ‘Till The Day I Die
12. Drops In The Ocean
13. Death And Dust

Score: 84 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 4 maart 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Storm - Black Luck
Reactie van thomas op 05-03-2011 om 20:12u

Ik vind The Storm wel aardig, maar super bijzonder.

Pernille Rosendahl vind ik echter een van de meest geniale zangeressen ooit. WAT EEN STEM!

Ken haar via het Volbeat nummer Mary Ann's Place.