Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Ross The Boss - Hailstorm
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Ross The Boss - Hailstorm
Slijp uw zwaard, poets uw harnas tot een stralende ster! Een nieuwe campagne is op handen, dus bereid u voor op de strijd. De sterren kunnen bijna niet beter staan. Virgin Steele, Ross The Boss en Atlantean Kodex brengen allemaal dezer dagen een plaat uit over glorieuze veldslagen en heldendaden die nog lang na onze tijd bezongen zullen worden. Zelfs Manowar schijnt weer aan een nieuw album te werken.

Daarmee is het belangrijkste alweer gezegd. Ross The Boss (ex-Manowar, voor wie dat nog niet wist) gaat vrolijk verder waar Kings Of Metal en New Metal Leader ophielden en dat betekent een album vol stoere epics en snelle traditionele heavy metal. Na het korte en op het vroegere werk van Manowar lijkende I.A.G., klapt de band er vol op los met het majestueuze Kingdom Arise.

Ross laat zich weer eens van zijn beste kant zien en tovert sterke riffs en solo’s uit zijn gitaar. Patrick Fuchs zingt nog niet zo goed als Eric Adams zelf, maar is op Hailstorm een prima alternatief. Goed, Hailstorm is dan misschien geen Battle Hymns, Into Glory Ride of Kings Of Metal, maar ver zit Ross The Boss er niet vandaan met songs als Burned Alive, Great Gods Glorious of Among The Ruins.

Ook hier dus niets nieuws onder de zon. Als je Manowar gaaf vindt, dan heb je ook met Hailstorm een prima plaat in huis. En als je niet van Manowar houdt, dan ben je een mietje.

Tracklist:
1. I.A.G.
2. Kingdom Arise
3. Dead Man´s Curve
4. Hailstorm
5. Burn Alive
6. Crom
7. Behold The Kingdom
8. Great Gods Glorious
9. Shining Path
10. Among The Ruins
11. Empire´s Anthem

Score: 88 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 21 oktober 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Erik op 21-10-2010 om 12:28u

Manowar is homo muziek

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Een Metalfan op 21-10-2010 om 15:08u

Het infantiele gezeik van 15 jarige black metal nerdjes ligt weer hoog jongens. Misschien is het een idee om eens te verhuizen uit je moeders kelder en je VMBO KB diploma te halen? Het is maar een suggestie.

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Marco op 21-10-2010 om 16:04u

Beste Metalfan,

ikzelf ben 43 jaar, hou niet van blackmetal en heb gestudeerd. Verruim je blik een svp ipv altijd maar met Manowar aan te komen. Het is maar een suggestie...

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Een Metalfan op 21-10-2010 om 16:14u

Het spijt me, maar een diploma van de MacDonald's Academy hebben is wat anders dan gestudeerd hebben. Try again.

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Damien op 21-10-2010 om 17:38u
Score: 75 / 100

Vind het absoluut geen slechte plaat, maar Manowar vind ik verschrikkelijk

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van vmbo op 21-10-2010 om 17:42u
Score: 100 / 100

Moiuhhhh wat een lozers hier!!!

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Marco op 21-10-2010 om 17:47u

Beste metalfan (zeker te laf om onder eigen naam te posten),

Ik hoef me tegen jou niet te verantwoorden. Wat ik slechts zeggen wil verruim je scope eens ipv te blijven hangen in puberaal Manowar-gebral

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Old Mhb op 21-10-2010 om 18:23u

Ja wadde,wat een idioot gedoe alweer. Of je houd er van of niet. Ik hou meer van het oudere Manowarwerk en was geen mietje en minder van het nieuwe en ben nog steeds geen mietje. En nu ga ik eerst eens de schijf beluisteren en de muziek beoordelen. Reactie volgt. En diegeen die niet van Manowar houden zijn ook geen mietjes. Daarvoor moet ge een jannet zijn.

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Lennert op 21-10-2010 om 20:49u

Heerlijk hoe mensen reageren op een overduidelijke knipoog in een review.

De vorige plaat was erg goed, ben benieuwd hoe deze klinkt!

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van dennis op 22-10-2010 om 07:50u

wel als je Manowar niet cool vind:P

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Ruud op 22-10-2010 om 08:55u

Dergelijke uitlatingen hoef ik hier inderdaad niet te zien, daarom is de reactie verwijderd.

Lennert heeft helemaal gelijk. De afsluitende zin was puur bedoeld om reacties uit te lokken. Ik zou het op prijs stellen als discussies er wat vriendschappelijker aan toe zouden gaan. Als je enkel scheldwoorden als argumentatie gebruikt, dan is dat wel een beetje zielig. Het maakt me niks uit of je Manowar/Ross The Boss niet leuk vindt, maar laat elkaar een beetje in hun waarde.

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Han op 22-10-2010 om 11:26u

Manowar is the BEST

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van Jeffrey op 22-10-2010 om 13:06u

Ruud, niet schamen voor feiten. Ze moeten immers ook in reviews genoemd worden!!

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van spirit op 23-10-2010 om 22:34u
Score: 80 / 100

holy knoeter......

Ross The Boss - Hailstorm
Reactie van robert op 16-09-2011 om 17:00u
Score: 70 / 100

ik ben een hevige manowarfan en heb de cd meermaals beluisterd en moet zeggen wat ross doet is niet slecht maar geef mij maar de echte manowar soms heb ik het gevoel of dit afgekeurde nummers zijn van manowar !!! maar om eric te evenaren is ook geen gemakkelijke boodschap