Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Ross The Boss - New Metal Leader
Jaar van release: 2008
Label: AFM Records
Ross The Boss - New Metal Leader
Ross The Boss kennen we natuurlijk allemaal van zijn rol als de eerste gitarist van Manowar. Hij verliet die band na de cd Kings Of Metal, omdat hij zelf niet meer zo metal was en behoefte had om andere soorten muziek te spelen. Dat heeft hij lang volgehouden, tot we hem in 2004 opeens tegenkwamen op een cd van de Duitse heavy metal band Majesty voor een solootje. Het vuur ging echter pas echt weer branden toen hij met zijn oude bandleden van Manowar in 2006 op het Earthshaker Festival een aantal nummers meespeelde. Als een verloren zoon voor de true metal heeft hij snel een nieuwe band om zich heen verzameld. De leden komen allemaal van een Manowar-coverband genaamd Men At War, dus met de muzikale smaak van zijn nieuwe bandleden zit het wel goed. Nu is er dan eindelijk, 20 jaar na Kings Of Metal, een volwaardige cd van Ross. Het album heeft de naam New Metal Leader, want dat is Ross natuurlijk!

Er wordt beloofd dat de muziek net zo klinkt zoals Manowar dat deed op de eerste cd's en dat klopt wel aardig. Er staat veel stampende heavy metal op de cd, met de eerste drie nummers Blood Of Knives, I Got The Right en het snelle Death & Glory als de meest overtuigende true metal-tracks. God Of Dying en Immortal Son laten het majesteuze en epische van Battle Hymnes doorklinken. Ook de licht commerciële kant van Manowar (Fighting The World) komt aan bod middels May The Gods Be With You. Maar wat voor invalshoek er per nummer ook gebruikt wordt, van begin tot eind bevat New Metal Leader true metal van de bovenste plank. Iets wat Manowar de laatste cd's nog wel eens verzaakt te doen.

Met Patrick Fuchs heeft Ross een prima zanger in zijn gelederen, een soort van tweederangs Eric Adams. Maar het is Ross zelf die de show steelt door op de proppen te komen met stoere gitaarriffs, die de cd de ballen geeft die het genre zo aantrekkelijk maakt. Het is duidelijk dat Ross het trucje na 20 jaar niet verleerd heeft. Misschien klinkt het hier en daar een tikje gedateerd, maar ik denk dat Manowar-fans lang op een cd als deze hebben gewacht. Verplichte aanschaf dus en zeker voor de mensen die van ambitieuze projecten als Gods Of War niks moeten hebben.

Tracklist:
1. I.L.H.
2. Blood Of Knives
3. I Got The Right
4. Death & Glory
5. Plague Of Lies
6. God Of Dying
7. May The Gods Be With You
8. Constantine's Sword
9. We Will Kill
10. Matador
11. Immortal Son

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 24 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van pitbull op 25-08-2008 om 19:19u
Score: 90 / 100

Ik heb hem vandaag gehoord en moet zeggen helemaal zo slecht nog niet.jammer dat hij zolang geen metal gemaakt heeft.anders waren er nog mooie cdtjes uitgebracht de laatste jaren.

Reactie van Rinus op 27-08-2008 om 00:09u
Score: 30 / 100

Kutplaat. Is dit metal voor echte kerels? Stampende Heavy metal? Simpele meezing metal. Als K3 metal had gemaakt zouden ze zo klinken.
Ik ben geen Manowar fan, maar dan zijn de 1e paar manowar platen beduidend beter.
Ross had beter in zijn hol kunnen blijven.

Reactie van Manohaar op 27-08-2008 om 19:14u
Score: 45 / 100

Ross is natuurlijk de Boss, alleen haalt de zanger er 40 punten vanaf. Wat een gekluns!

Reactie van KILL op 30-08-2008 om 20:27u
Score: 50 / 100

goede muziek, KUT zang!!!