Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

Accept - Blood Of The Nations
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Accept - Blood Of The Nations
Accept was zo'n beetje de koning van de Duitse hardrock- en metalscene in het begin van de tachtiger jaren. Wie herinnert zich niet de legendarische albums Breaker en Restless And Wild? Songs als Starlight, Breaker, Fast As A Shark en Princess Of The Dawn bevolkten toen menige muziekcassette en groeiden uit tot de lijfliederen van de rockers uit die tijd (waaronder ondergetekende). Blikvanger Udo Dirkschneider was toen het boegbeeld van de band, de smurf met de schuurpapieren stem, en dat bleef lang zo, tot aan een van de laatste wederopstandingen van de band, eind negentiger jaren. In de Udo-loze pauzes kwam menig zanger zijn plaats innemen, echter steeds voor korte tijd. Accept zonder Udo was Accept niet meer, zo dachten de fans. Dat zou nu zo maar afgelopen kunnen zijn.

In 2009 kwamen Wolf Hoffman en Peter Baltes, oudgediende gitarist en bassist en als schrijversduo verantwoordelijk voor Accept's grootste succesnummers, bij elkaar in een studio in Duitsland, waarop een goede bekende van hen voorstelde om TT Quick zanger Mark Tornillo eens langs te laten komen om te jammen. Dat ging dermate goed, dat hij al snel werd ingelijfd als (zoveelste) nieuwe zanger van de band. Nuclear Blast kreeg lucht van de wederopstanding en het nieuwe materiaal en tekende de band.

Ik denk dat ze daar verstandig aan hebben gedaan. Al vanaf openingsnummer Beat The Bastards gaat het als vanouds tekeer, met een Tornillo die een beetje van Udo's kraaienstem heeft maar ook zeker een melodie kan aanhouden in de lagere en hogere regionen. Vooruitlopend op de release van het nieuwe album werd nummertje twee, Teutonic Terror, op video opgenomen en YouTube zag in korte tijd honderdduizenden liefhebbers langslopen om die clip te bekijken.

En weer slaagt Accept er in om voldoende diversiteit aan te brengen om de luisteraar te boeien. Het bombastische titelnummer sleept zich ruim zeven minuten voort, om daarna de kalmte terug te brengen met de ballad Shades Of Death. Maar balladhaters, wanhoop niet, want de ene na de andere beuker wordt op je losgelaten, en na 67,5 minuten weet ook ik het zeker: Accept is terug !

Beukende riffs, meeslepende songs, een echte zanger, en al zijn ze op leeftijd, potverdikke ze kunnen het nog steeds hoor. Ik ben onder de indruk, meine Herren. De productie van Andy Sneap is ook dik in orde. Tussen mei en eind juli heeft de band wat optredens gedaan in Europa, maar op MySpace zegt de band, geen verdere tourplannen te hebben. Een denkfout, wat mij betreft.

Tracklist:
1. Beat The Bastards
2. Teutonic Terror
3. The Abyss
4. Blood Of The Nations
5. Shades Of Death
6. Locked And Loaded
7. Kill The Pain
8. Rollin Thunder
9. Pandemic
10. New World Comin'
11. No Shelter
12. Bucketful Of Hate

Score: 92 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 4 augustus 2010

Koop dit album in

Meer Accept:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Accept - Blood Of The Nations
Reactie van Jeffrey op 04-08-2010 om 23:09u

Cool (H).

Btw alles t/m Russian Roulette + Objection Overruled is een klassieker.

Accept - Blood Of The Nations
Reactie van robin op 21-08-2010 om 14:44u
Score: 90 / 100

accept is back,prachtig album

Accept - Blood Of The Nations
Reactie van metalhead666 op 21-08-2010 om 20:12u
Score: 90 / 100

fantastische plaat!!!! Heerlijk ouderwets headbangen.....

Accept - Blood Of The Nations
Reactie van Marco op 01-09-2010 om 17:38u
Score: 90 / 100

Ja hoor ik ben overtuigd dit is weer als vanouds een lekker beukend en rifvol album , de zang is bijna Udo. Al met al een aanrader

Accept - Blood Of The Nations
Reactie van youri op 29-09-2010 om 21:47u
Score: 95 / 100

echt een heerlijke plaat , en hij gaat niet vervelen!!!

Accept - Blood Of The Nations
Reactie van cornie op 03-11-2010 om 21:06u
Score: 90 / 100

zeer herkenbaar als de legendarische super band accept met UDO
Yohoo ze zijn terug!! weer ouderwets headbangen

Accept - Blood Of The Nations
Reactie van Old Mhb op 05-02-2011 om 10:07u
Score: 90 / 100


Beetje laat, ik weet het. Toevallig staat hij net op en herlees ik soms graag reviews. Accept zonder Udo vond ik niet Acceptabel. Ik vind deze schijf echter een knaller. Zoals elke ouwe metaalrocker hoop ik dat de band weer een topper opneemt met Udo. Maar met deze vocalist hebben ze een waardige vervanger gevonden en mogen ze nog jaren door gaan op deze weg. Het voordeel is dat je meerdere cd's mag verwachten van je favoriete bands als ze elk hun eigen weg gaan. Het doet me denken aan de periode dat Maiden Di Anno verruilde voor Bruce. Pas nadat ik The number of the beast hoorde was ik overtuigd.