Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Life Of Agony - 20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels (cd/dvd)
Jaar van release: 2010
Label: I Scream Records
Life Of Agony - 20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels (cd/dvd)
Sinds de vorige liveplaat River Runs Again: Live 2003 heeft Life Of Agony vooral veel opgetreden. De band heeft sindsdien ook nog één studio album weten uit te poepen (met moeite), maar de laatste jaren kan ongeveer niemand LIfe Of Agony ontlopen hebben op een festival.

Vorig jaar besloot de band in het kader van het twintigjarig bestaan van Life Of Agony, heel debuutalbum River Runs Red live te vertolken. Nu bevatten de liveshows toch altijd al veel nummers van dit album, dus die paar nummers extra konden er ook nog wel bij. Vanwege grote vraag van de fans werd besloten om het album nog enkele malen integraal te spelen, ondermeer in Brussel en Eindhoven. In Brussel waren er camera's aanwezig en werd de show opgenomen voor deze liveregistratie.

En live is het. Ondanks dat men al jaren geen nieuwe nummers meer speelt (want die hebben ze simpelweg niet), hebben de mannen er toch wel zin in. Nou ja, drie van de vier. Naarmate de show vordert bekruipt me het gevoel dat frontman Keith Caputo geen trek meer heeft om constant maar dezelfde nummers te spelen. Totdat hij ineens weer opleeft bij Love To Let You Down, als hij eindelijk eens contact maakt met het publiek (wat een paar leuke beelden oplevert op de dvd). Afgezien van het complete River Runs Red album krijg je ook nog vier nummers van de andere albums, waarmee de cd ongeveer tot de rand gevuld is. Misschien een beetje karig, maar het draait per slot van rekening om River Runs Red.

Naast de cd is er dus ook de eerdergenoemde dvd. Het optreden wordt keurig in beeld gebracht. Het geheel is niet te flitsend, maar ook niet te saai. De band is misschien niet al te spectaculair om naar te kijken, want qua show is het weinig bijzonders. Life Of Agony doet zoals het altijd doet, al wordt gitarist Joey Z. tegen het einde nog even door een fan op de schouders genomen. En Caputo ziet er tegenwoordig trouwens uit als Ozzy Osbourne in zijn jonge jaren. Het had zo zijn broer kunnen zijn in de jaren '70.

Wie Life Of Agony de afgelopen jaren wel eens live heeft gezien moet het zijn opgevallen dat de band live toch altijd erg goed is. En dat zijn deze cd en dvd eigenlijk toch ook wel, ondanks dat de band hier en daar soms een steekje laat vallen. Voor wie het eerdergenoemde livealbum uit 2003 heeft is deze 20 Years Strong waarschijnlijk overbodig, maar wie River Runs Red een warm hart toedraagt heeft hiermee geen miskoop.

Tracklist:
1. This Time
2. Underground
3. River Runs Red
4. Through And Through
5. Words And Music
6. Bad Seed
7. My Eyes
8. Respect
9. Method Of Groove
10. The Stain Remains
11. Other Side Of The River
12. Love To Let You Down
13. Weeds
14. Lost At 22

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 12 juli 2010

Koop dit album in

Meer Life Of Agony:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Life Of Agony - 20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels (cd/dvd)
Reactie van Koen op 19-07-2010 om 12:19u

Akkoord, maar het wordt toch wel een beetje zielig allemaal. Kom nou eerst eens met een nieuw album. Wat wordt de volgende release... 20 jaar Ugly?

Life Of Agony - 20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels (cd/dvd)
Reactie van CyberPunk op 15-11-2010 om 21:29u
Score: 65 / 100

als ze nou eens de nummers van 89-99 live gaan spelen, wordt het wellicht nog wat!!