Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Grave - Burial Ground
Jaar van release: 2010
Label: Regain Records
Grave - Burial Ground
Het uitblijven van de traditionele Zweedse death metalreleases begon net op te vallen tot Grave vanuit het niets de stilte verbeekt. Someone has to do the dirty job en dus is daar Burial Ground, de negende langspeler van de Zweedse death metal veteranen. Inmiddels is Grave al ruim 20 jaar niet weg te denken uit de presentielijsten van het Scandinavische beukmetaal en zo eens in de twee jaar mag het oor zich weer aan wat nieuwe nummers vergrijpen. Dit jaar is het weer zover.

Nieuws is er echter nauwelijks. Niets noemenswaardigs inzake de band, niets inzake de sound. De absolute old school Zweedse stijl is nog altijd wat Grave speelt, waarin de kenmerkende stem van Ola Lindgren zo ongeveer wortel heeft geschoten en ook daar is deze keer niets aan veranderd. Ola's strot klinkt schurend en grommend, evenals de muziek zelf. Ruw doch catchy, precies zoals wij Grave al sinds jaar en dag kennen. Iedere keer weer nieuwe nummers in hetzelfde jasje. Net een patatje mayo: Het smaakt feitelijk iedere keer hetzelfde en toch bemerk je kleine verschillen die de zak extra lekker of bijna prullenbakwaardig maken. Meestal is een patatje echter gewoon 'oke' en zo is het ook met Grave: Al lang niet meer bijzonder, al lang niet meer exclusief of verrassend, altijd wel goed te doen, de ene keer wat beter dan de andere. Ja, eigenlijk is Grave een soort fast-food van de death metal geworden.

Burial Ground is een echte middenmootplaat zonder echte uitschieters. Wat snelle nummers, wat trage(re) nummers, wat ram- en hakwerk en een hele, hele hoop bekende riffs. Nieuw is de presentie van Karl Sanders op het nummer Bloodtrail (meteen ook het beste nummer van het album) en ook Matti Kärki doet weer mee, deze keer op Dismembered Mind (goh, in welke band zou Matti Kärki nou spelen?!). Nou, dat was het weer zo'n beetje. Het luisteren is Burial Ground wel enigszins waard, het repeaten... not so much.

Tracklist:
1. Liberation
2. Semblance in Black
3. Dismembered Mind
4. Ridden With Belief
5. Conquerer
6. Outcast
7. Sexual Mutilation
8. Bloodtrail
9. Burial Ground

Score: 65 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 8 juli 2010

Koop dit album in

Meer Grave:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Grave - Burial Ground
Reactie van VADERNL op 09-07-2010 om 09:09u
Score: 50 / 100

Beetje overbodige release.
-Saai
-Productie en sound klinken niet goed - erg rommelig.

Grave - Burial Ground
Reactie van iron_dennis op 09-07-2010 om 12:26u

Ik vind juist dat Grave zo moet klinken. Beetje terug naar de sfeer van "Into the Grave" Sinds Bloodpath is het ook weer de intentie voor Grave om meer old school te klinken. Ik juig dit alleen maar toe daar ik albums als "Fiendish Regression" en "As Rapture Comes" te modern vind klinken.
Daarnaast kan ik begrijpen dat in deze tijd niet iedereen dat zo ziet.

Grave - Burial Ground
Reactie van Grave op 09-07-2010 om 20:34u
Score: 75 / 100

Ik vind dit geen slecht plaat en ik moet me volkomen aansluiten op bovenstaande mening. Het is juist erg gaaf dat Grave ook weer oldschool wilt zijn en dit juich ik net zo hard toe als Iron_dennis. Inderdaad Grave doet hetzelfde trucje maar je kunt beter iets doen waar je goed in bent dan iets anders doen waar je slecht in bent!

Grave - Burial Ground
Reactie van Latisha op 07-12-2011 om 16:07u

God help me, I put aside a whole afternoon to fuigre this out.