Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Angelus Apatrida - Clockwork
Jaar van release: 2010
Label: Century Media Records
Angelus Apatrida - Clockwork
Vermoedelijk zullen maar weinig mensen de Spaanse thrash metalband Angelus Apatrida kennen. Hun derde album Clockwork is het eerste album dat buiten Spanje wordt uitgegeven en niemand minder dan de mensen van Century Media hebben die verantwoordelijkheid op zich genomen. Een dergelijk vertrouwen zegt vaak veel over de kwaliteiten van zo’n band.

Hoewel Spanje niet direct een metalland bij uitstek is, is de muziek van Angelus Apatrida zeer genietbaar. Het nieuwe album biedt werkelijk niets nieuws, maar klinkt zeer vertrouwd. Voor mediterrane begrippen is het Engels van de zanger op hoog niveau. Eindelijk eens geen storend accent. Voor de verandering zul je echt goed moeten luisteren om het te horen. Echter, een masterpiece, zoals ze het zelf noemen is Clockwork niet. Onze Spaanse vrienden spelen met een enthousiasme dat we vandaag de dag te weinig horen, maar de riffs waar ze mee komen aanzetten hebben we vaker gehoord en dan ook nog beter uitgevoerd.

Er is duidelijk afgekeken van topacts als Testament, Exodus en verschillende Duitse bands. Wat ze jatten, doen ze ook goed. Nogmaals, aan de inzet ligt het niet. Agressie en melodie zijn goed gemixt, de productie is loepzuiver, maar memorabele songs zul je hier niet tegenkomen. Inmiddels zijn er genoeg jonge bands die dat wel kunnen bieden. Op de gelimiteerde versie staat een cover van Maiden’s Be Quick Or Be Dead. Originele keuze en leuk uitgevoerd, maar een reden voor de snelle aanschaf kan ik het niet noemen.

Tracklist:
1. The Manhattan Project
2. Blast Off
3. Of Men And Tyrants
4. Clockwork
5. Devil Take The Hindmost
6. The Misanthropist
7. Legally Brainwashed
8. Get Out Of My Way
9. My Insanity
10. One Side War
11. Into The Storm
12. National Disgrace

Bonustrack:
13. Be Quick Or Be Dead (Iron Maiden cover)

Score: 70 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 3 juli 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van robin op 03-07-2010 om 14:37u
Score: 80 / 100

goed album ,niet meer of minder